Interxion biedt toegang tot meer dan 500 connectiviteitsproviders
11-02-2014 16:35:05 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3740 | Tags:

Het Nederlandse Interxion, leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, maakt bekend dat zijn community van connectiviteitsproviders uit meer dan 500 bedrijven bestaat. Deze mijlpaal is het directe resultaat van het continue streven van Interxion om voor zijn klanten de best verbonden datacenteromgeving te bieden. Dit doet Interxion onder meer door communities of interest te creëren, waarbij gelijkgestemde bedrijven samenkomen in hetzelfde datacenter. De grote diversiteit aan netwerkdienstverleners in de Europese datacenters van Interxion zorgt dat klanten een ongekende keuze hebben bij het selecteren van de juiste connectiviteitsopties. 

 

De klanten die bij Interxion colocatie afnemen, zijn bijvoorbeeld Managed Service Providers en bedrijven afkomstig uit sectoren als digitale media en financiële dienstverlening. De klanten hebben gemeenschappelijk dat ze een grote behoefte hebben aan hoogwaardige netwerkverbindingen. De connectiviteitsproviders, die hun diensten direct beschikbaar stellen vanuit de Europese datacenters van Interxion, versterken dan ook de waardepropositie van Interxion.

 

‘Onze klanten willen netwerkoplossingen die hen in staat stellen flexibele verbindingen met andere partijen tot stand te brengen en efficiënt content op te slaan en distribueren. De diversiteit van het dienstenaanbod van de meer dan 500 connectiviteitsproviders, maakt onze datacenters tot ideale omgevingen van waaruit onze klanten de uitdagingen op het gebied van cloud, big data en mobiliteit het hoofd kunnen bieden’, aldus Mike Hollands, Director of Connectivity and Mobile Community van Interxion.

 

Interxion’s community van connectiviteitsproviders omvat een breed scala aan aanbieders:

  • Internationale providersbieden IP- en Ethernet-diensten voor corporate netwerken
  • Nationaleproviders bieden toegang tot een groot aantal woon- en werklocaties
  • Regionaleproviders realiseren verbindingen met een grote capaciteit tussen de datacenters in de regio
  • Internet exchangesverzorgen de kosteneffectieve afhandeling van internetverkeer
  • Content Distribution Networkszorgen voor hoogwaardige gebruikerservaringen als het gaat om online content en websites
  • Mobile Network Operatorsvereenvoudigen de toegang tot mobiele dienstenplatformen en eindgebruikers

 

Connectiviteitsproviders wisselen onderling rechtstreeks dataverkeer uit en doen dit daarnaast ook  via één van de 19 internet exchanges die in de datacenters van Interxion zijn gehuisvest. Op deze manier realiseren ze een zo goed mogelijke netwerkredundantie en gebruikerservaring. De connectiviteitsproviders profiteren op hun beurt van het grote potentieel aan nieuwe klanten die de datacenters van Interxion hen bieden en van de talloze mogelijkheden om nieuwe omzetstromen te genereren die hieruit voorkomen.

 

euNetworks, dat al sinds vele jaren zijn diensten aanbiedt vanuit de datacenters van Interxion, onderschrijft dit. ‘De hoge Europese dekkingsgraad van Interxion maakt hen tot een ideale partner om ons te helpen de voordelen van ons hoge-capaciteitsnetwerk over te brengen aan onze doelgroep’, zegt Brady Rafuse, CEO van euNetworks.

 

De combinatie van een grote verscheidenheid aan netwerkdiensten en meerdere datacenters die wereldwijd verspreid zijn, zorgt voor een optimale prestatie van applicaties en dientengevolge een hoogwaardige gebruikerservaring. Met in de datacenters van Interxion een community van connectiviteitsproviders die voortdurend en snel in omvang toeneemt, groeit ook de toegevoegde waarde die hiervan uitgaat voor klanten.

 

www.interxion.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie