Interxion introduceert Cloud Test Lab met VMware vCloud
19-06-2014 13:34:10 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3759 | Tags:

Het Nederlandse Interxion introduceert een Cloud Test Lab gebaseerd op VMware vCloud. Het beheer van de Cloud Test Lab wordt verzorgd door IT-dienstverlener CSC. Gedrieën bieden VMware, CSC en Interxion bedrijven toegang tot een grote verscheidenheid aan computing- en opslagmogelijkheden voor het risicoloos testen van hun applicaties en workloads. Door gebruik te maken van de virtuele proof-of-concept omgeving kunnen bedrijven applicaties sneller en met meer zekerheid uitrollen in de cloud.

 

Het is doorgaans lastig om op voorhand met zekerheid te zeggen of de cloud de juiste omgeving is voor bepaalde applicaties en workloads, en welke effecten een cloud-gebaseerde omgeving heeft op de prestaties van applicaties. Zelfs voor bedrijven die reeds workloads hebben draaien op een gevirtualiseerde infrastructuur, is er geen generieke tool beschikbaar waarmee ze met zekerheid kunnen vaststellen of deze infrastructuur eveneens geschikt is voor een andere applicatie. De enige manier om hierover uitsluitsel te krijgen, is door de applicatie te testen in een virtuele proof-of-concept omgeving.

 

Interxion biedt bedrijven deze mogelijkheid met de Cloud Test Lab. Met de kosteloze testomgeving hebben bedrijven toegang tot de robuuste en veilige cloud-technologie van VMware vCloud, waarmee ze zonder risico’s test- en integratiescenario’s kunnen doorlopen. Daarnaast hebben zij toegang tot een breed aanbod van netwerkverbindingen in de datacenters van Interxion en on-site ondersteuning van speciaal opgeleide technici.

 

De samenwerking tussen VMware, CSC en Interxion brengt hardware, software en netwerkverbindingen samen in een gevirtualiseerde testomgeving, waardoor meer realistische testresultaten behaald worden dan wanneer voor het testen een cloud-omgeving op lokale hardware wordt ingericht. Als de testen hebben uitgewezen dat de cloud-omgeving in alle opzichten geschikt is voor een applicatie, kunnen bedrijven de applicatie en workloads direct uitrollen in de live cloud van CSC. Ze kunnen die eenvoudig doen via de Interxion Cloud Hub, een community van hosting-partijen, infrastructuuraanbieders, leveranciers van hyper scale platformen, softwareleveranciers en netwerkproviders.

 

‘De overgang naar een cloud-gebaseerde omgeving kan zeer complex zijn en vergt dan ook een goede voorbereiding en planning’, zegt Michael van den Assem, Algemeen Directeur van Interxion Nederland. ‘Interxion laat bedrijven op een laagdrempelige manier de voordelen van de cloud ervaren en geeft hen de mogelijkheid om zodra ze overtuigd zijn de applicatie snel en gemakkelijk naar een volwaardige productieomgeving in de cloud over te zetten.’

 

‘De cloud biedt onmiskenbaar zakelijke voordelen en onze klanten zoeken naar wegen om versneld, maar op verantwoorde wijze over te stappen op de cloud’,  aldus Alexander Spörker, Country Manager VMware Oostenrijk. ‘Als wereldwijd marktleider in cloud- en virtualisatiesoftware zijn we verheugd over onze samenwerking met Interxion. Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze klanten een schaalbare en veilige omgeving bieden waarin ze kunnen testen hoe applicaties en diensten in de cloud presteren. Zij kunnen op deze manier een meer effectieve migratie bewerktstelligen.’

 

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 37 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 500 connectiviteitsproviders en 20 Internet exchanges bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

 

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 7 datacenters in de regio Amsterdam en 1 in Hilversum Media Park. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie.

 

 

www.interxion.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie