IS Group neemt WideXS over
17-06-2014 13:08:06 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3097 | Tags:

IS Group neemt Cloud provider WideXS over. Dit innovatieve bedrijf is opgericht in 1996, telt circa 30 medewerkers en biedt een volwaardig portfolio aan business Cloud services. "Met deze overname breiden wij onze leidende positie in de markt verder uit. De innovatieve Virtual Datacenter propositie van WideXS vult onze Cloud en IT services propositie voor channel partners en systems integrators perfect aan" aldus Jan Willem des Tombe, CEO van IS Group.

 

Toegevoegde waarde

De ondernemingen gaan vanuit het kantoor van IS Group in Purmerend verder onder de naam IS Group. De dagelijkse leiding blijft ongewijzigd in handen van directeuren Jan Willem des Tombe en Arjan Steevels. Met de acquisitie van WideXS versterkt IS Group haar positie in de Nederlandse markt en bouwt zij haar aandeel in de e-business sector en het indirecte verkoopkanaal verder uit. Het HyperGrid(tm) Cloud computing platform van IS Group wordt uitgebreid met de Virtual Datacenter propositie van WideXS. De klanten en partners van WideXS kunnen dankzij de krachtenbundeling gebruikmaken van de DeskHub(tm) (Desktop-as-a-Service) en CrossNet(tm) (connectiviteit) solutions van IS.

 

Schaalvergroting essentieel

Jan Willem des Tombe: "In een markt waar technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, geloven wij dat schaalvergroting essentieel is om voorop te blijven lopen. Hierdoor kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen met de nieuwste technologie. De garantie van continuïteit en zekerheid is juist in deze markt onmisbaar voor de klant. Om die reden maken selectieve acquisities die direct bijdragen aan het resultaat, onderdeel uit van onze strategie. De kans om WideXS toe te mogen voegen aan IS Group konden we niet laten lopen. Wij verheugen ons zeer op deze krachtenbundeling".

 

Grote stap voorwaarts voor WideXS

Ronald Wissink, directeur van WideXS: "Het samengaan met IS Group is een grote stap voorwaarts in de ambitie van WideXS om haar klanten nu én in de toekomst, optimaal van dienst te kunnen zijn."

 

Over IS Group

IS Group BV (IS) behoort tot de grootste leveranciers van Cloud computing en IT Services van Nederland. IS gelooft dat organisaties nog succesvoller kunnen worden met de mogelijkheden die IT biedt en wil haar klanten en partners actief meenemen naar het beste wat de industrie te bieden heeft. Dit doet IS door premium Cloud & IT-services op abonnementsbasis te bieden. Performance, kwaliteit en service staan hierbij voorop. IS vertaalt de behoeften van organisaties naar drie oplossingen: Het HyperGrid(tm) Cloud computing platform, de DeskHub(tm) solution voor werkplekken uit de Cloud en CrossNet(tm) voor het veilig en eenvoudig managen van networking en connectiviteit. IS heeft een drievoudige ISO-certificering (9001, 27001 en 20000) een ISAE 3402 type II accreditatie en beschikt over PCI-DSS compliant en ISO-14001 gecertificeerde datacenters.

 

Over WideXS

WideXS is een business Cloud services provider die sinds 1996 actief is in de markt. Het bedrijf is in Amsterdam gevestigd en levert een compleet portfolio aan diensten op het gebied van professionele hosting. Denk hierbij aan geavanceerde maatwerkoplossingen zoals online beveiliging, performance optimalisatie en zowel public als private clouds.

 

 

www.is.nl

www.widexs.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie