Jacques Kuyf vertrekt, Eugenie van Wiechen nieuwe algemeen directeur FD Mediagroep
14-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5170 | Tags:

Dat gaat wel héél erg hard! De aankondiging van een ingrijpende reorganisatie bij Audax is pas net naar buiten en er wordt alweer bekend gemaakt dat algemeen directeur van FD Mediagroep Jacques Kuyf aftreedt. Eugenie van Wiechen is zijn opvolger.

 

Deze transfer is de nieuwste in een CEO stoelendans in de Nederlandse mediawereld die zo'n jaar geleden werd ingezet en tijdens welke tal van bestuurders zijn afgetreden. In bijna alle gevallen zijn de bestuurders vervangen door iemand van jongere generatie.

 

Eerder traden al Dick Molman (Sanoma), Georgette Schlick (SBS Braodcasting), Herman van Campenhout (TMG), Peter de Mönnink (Reed Business, hij wordt CEO van Sanoma), Olav Bongarts (Persgroep Advertising), Truls Velgaard (Wegener) en Jan van der Marel (NRC Media) af.

 

Jacques Kuyf (52) heeft aangegeven per 31 december 2013 terug te treden als Algemeen Directeur van de FD Mediagroep. Per die datum zal hij worden opgevolgd door Eugenie van Wiechen, sinds oktober 2011 Directeur-uitgever. Kuyf is op verzoek van de directie en RvC van de FD Mediagroep tot en met 31 maart 2014 beschikbaar voor advies.

 

Eugenie van Wiechen (43) begon haar zakelijke carrière bij McKinsey na een studie chemische technologie. Na acht jaar maakte zij de overstap naar Sanoma. In 2008 trad zij in dienst bij Marktplaats.nl als Algemeen Directeur, om vervolgens in 2009 managing director van LinkedIn Nederland te worden. In 2011 trad Eugenie toe tot de Directie van FD Mediagroep.

 

Leon van den Boom, voorzitter van de RvC van de FD Mediagroep: “Wij zijn verheugd dat Eugenie van Wiechen de positie van Algemeen Directeur van de FD Mediagroep gaat vervullen. Zij beschikt over de juiste mix van ervaring en vaardigheden om leiding te geven aan deze onderneming. Wij zijn Jacques Kuyf veel dank verschuldigd voor hetgeen hij voor FD Mediagroep betekend heeft.

 

Hij heeft in de afgelopen jaren op een geweldige manier leiding gegeven aan ons bedrijf, dat daardoor een aanzienlijke transformatie heeft ondergaan”.

 

Jacques Kuyf: “De afgelopen 7 jaren heb ik leiding mogen geven aan een van de mooiste mediabedrijven van Nederland. We hebben met veel energie het bedrijf scherp gepositioneerd in een turbulente omgeving. Met de recente deelneming in RedactiePartners en de acquisitie van Company.info heeft de FD Mediagroep nog meer relevantie en betekenis gekregen. Ik ben er trots op dat ik mijn voorzittersrol kan overdragen aan Eugenie”.

 

Eugenie van Wiechen: “De RvC heeft mij gevraagd om Jacques Kuyf op te volgen als Algemeen Directeur. De FD Mediagroep staat er goed voor en ik vind het een mooie uitdaging om het bedrijf verder te ontwikkelen. Ik zie daartoe nog veel kansen. De afgelopen tijd heb ik samen met Jacques leiding gegeven aan de FD Mediagroep en ik heb er alle vertrouwen in dat ik met het directieteam de ontwikkeling in eenzelfde tempo kan voortzetten en vormgeven."

 

www.fdmediagroep.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie