Jan, Jans en de kinderen krijgen eigen glossy
20-09-2013 10:47:03 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5701 | Tags:

 

 

Op 21 september verschijnt de Jan Kruis Glossy. Deze eenmalige uitgave wordt om 14:00 uur feestelijk overhandigd aan Jan Kruis in Het Nederlands Stripmuseum in Groningen. Dit is tegelijk met de opening van de expositie Jan Kruis en Thé Tjong-Khing: toptekenaars van tachtig.

 

De Jan Kruis Glossy verschijnt nadat de Rode Kater eerder in 2012 in de Bommel Glossy geërgerd tegen Olivier B. Bommel had gezegd dat de verschijning van die glossy Een glimmend gezwel van hoogmoed was. Reden voor Jan Kruis - de geestelijk vader van Jan, Jans en de kinderen en de Rode Kater - om zijn tachtigste levensjaar te vieren met een ruim honderd pagina's dikke glossy.

 

Een kleine greep uit de glossy - waarvan Jan Kruis zelf de hoofdredacteur is:

- Jan, Jan en de kinderen, een door Jan Kruis getekende parodie op zijn eigen werk,

- column Bert Visscher over zijn verkering met Catootje,

- Kruisverhoor door ex-Jakhals Frank Evenblij,

- modeshoot met de gehele familie Kruis

- unieke stripbijdragen van onder andere Donald Duck, Suske & Wiske en de Familie Doorzon.

 

De Jan Kruis Glossy is vanaf  23 september overal te koop in boekhandels, tijdschriftenwinkels en supermarkten als AH en Jumbo. Zaterdagmiddag is de glossy al verkrijgbaar in het Stripmuseum te Groningen. Jan Kruis signeert daar vanaf 15.15 uur.

 

Via de site www.jankruisglossy.nl kunt u previews bekijken, zoals van Jan Kruis die racet tegen zijn kleinzoon Bas op het TT Circuit in Assen, en kunt u Jan Kruis feliciteren met zijn glossy en/of zijn tachtigste verjaardag. Jan Kruis zal in de maanden oktober, november en december ook een Kruistocht maken langs diverse hoofdsteden.

 

www.jankruisglossy.nl  

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support  

 

                                                                                                Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/77714