Jim Jansen nieuwe hoofdredacteur New Scientist
07-08-2014 08:21:48 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2973 | Tags:

De nieuwe hoofdredacteur van New Scientist is bekend: Jim Jansen. Hij volgt per 1 oktober Irene de Bel op, die als hoofdredacteur bij Opzij aan de slag is gegaan.


Jim Jansen (43) is sinds 2007 inhoudelijk verantwoordelijk voor Folia Magazine, Folia Weben het wekelijkse radioprogramma Folia Maakt Kennis. Ook interviewde hij promovendi voor het AT5-programma Wetenschap in de wetenschap dat alleen de wetenschap wetenschappelijk is en organiseerde hij samen met Het Parool en de Stadsschouwburg de Nacht van de wetenschap.


Jansen kijkt er naar uit om bij New Scientist aan de slag te gaan. "New Scientist is een prachtige internationale titel waar ik me met veel enthousiasme en energie voor wil inzetten. Waar eerst mijn focus op Amsterdam lag, mag ik nu over alle wetenschappelijke ontwikkelingen in Nederland, België en de rest van de wereld schrijven. Dat is niet alleen een grote eer, maar ook een geweldige uitdaging."


De afgelopen anderhalf jaar heeft Jansen eveneens de wetenschapspagina’s voor Het Parool gecoördineerd en met veel partners en partijen samengewerkt, zoals de KNAW, verschillende universiteitsbladen en Amsterdam FM. "Ik hoop die opgebouwde relaties met mijn nieuwe pet op voort te zetten."


Leo Schaap, directeur/uitgever van Veen Media, is blij met de komst van Jansen. "Met Jim halen we een energieke en creatieve hoofdredacteur in huis met veel ervaring in de wetenschappelijke wereld. Bij Folia heeft hij aangetoond dat hij een merk kan uitbouwen en wetenschap voor een breed publiek toegankelijk kan maken."


Het van oorsprong Engelse New Scientist is het grootste weekblad ter wereld op het gebied van wetenschap en technologie. Dankzij de focus op ‘ideeën die de wereld veranderen’ en de balans tussen diepgang en toegankelijkheid, is het magazine populair bij een breed publiek. De Nederlandstalige editie verschijnt maandelijks met uitgebreide achtergrondartikelen en opinie. Het combineert de beste internationale artikelen met eigen kopij, waarin Nederlands en Belgisch toponderzoek veel aandacht krijgt. De website newscientist.nl richt zich op het laatste (internationale) wetenschapsnieuws en opinie.


Veen Media is uitgever van New Scientist, Opzij, Jamie Magazine, Maarten!, Filosofie Magazine, Historisch Nieuwsblad enKunstbeeld. Met zijn special interest portfolio bereikt Veen Media meer dan 600.000 Nederlanders in de doelgroep 13+. Veen Media is onderdeel van de Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep.


www.veenmedia.nl

www.newscientist.nlVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media en marketingcommunicatie