John de Mol geïnteresseerd in volledige overname van SBS Broadcasting
18-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4721 | Tags:

John de Mol is geïnteresseerd om het meerderheidsbelang dat Sanoma heeft in SBS Broadcasting over te nemen. Dat zei hij vrijdagavond in het RTL4 programma RTL Late Night. Hij zei er ook bij dat hij hierover niet in gesprek is met Sanoma en ook niet verwacht daar binnenkort over in gesprek te gaan: "Maar als het me door Sanoma wordt aangeboden, ben ik zeker geïnteresseerd."

 

De Mol vindt dat betrokken partijen te ongeduldig zijn met SBS. "Het gaat goed met SBS, het is een winstgevend bedrijf. Het gaat echter nog niet goed genoeg. Het zal twee tot vier jaar duren voordat SBS daar is waar we willen, je moet ook een beetje geluk hebben."

 

De Mol liet weten dat hij nog geen dag spijt heeft gehad van zijn belang in SBS. Als hij de zender volledig in eigendom zou hebben, zou hij voor alles rust in de SBS organisatie brengen en veel meer op de lange termijn sturen.

 

Een beetje geluk voor SBS zou al aanstaande kunnen zijn als het nieuwe reality programma van John De Mol - Utopia - een succes wordt. In Utopia krijgen 15 deelnemers een stuk land met een loods, vee, water en elektriciteit. Ze moeten proberen een nieuwe samenleving op te bouwen met zo ongeveer niets. De deelnemers krijgen een beetje geld om spullen van buitenaf te kopen maar moeten het voor de rest zelf zien te redden. Utopia wordt op één van de SBS zenders uitgezonden en loopt vanaf 1 januari tot en met december 2014. De deelnemers zijn 24 uur per dag online te volgen en een maal per dag wordt een televisieprogramma uitgezonden.

 

SBS Broadcasting wordt op dit moment geleid door interim CEO Hans Edin na het gedwongen vertrek van Georgette Schlick in maart van dit jaar. Het vertrek van Schlick luidde een onrustige periode in bij Sanoma waarbij veel mensen op sleutelposities zijn vertrokken. In mei maakte Sanoma CEO Dick Molman bekend eind dit jaar terug te treden, in juni vertrok NU.nl hoofdredacteur Wouter Bax, ook in juni maakte COO Digital Michiel Buitelaar zijn vertrek bekend.

 

www.talpa.tv

www.sbsbroadcasting.nl

www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie