Jurian van der Meer commercial director Endemol Nederland Mediagroep
17-03-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3591 | Tags:

Endemol Nederland Mediagroep heeft zich versterkt met Jurian van der Meer, die als commercial director verantwoordelijk wordt voor de bedrijfsonderdelen Concepts en Licensing. Van der Meer (42) komt over van Endemol UK en begint per 1 april aanstaande in zijn nieuwe functie.

 

Van der Meers benoeming sluit aan op de ambitie van de Amsterdamse producent om de groeiende activiteiten buiten het traditionele tv-segment verder uit te bouwen. Daarbij richt het bedrijf zich in toenemende mate op onder meer branded content, crossmediale concepten, gaming en gambling en rechtenexploitatie.

 

Laurens Drillich, algemeen directeur Endemol Nederland Mediagroep, zegt over de komst van Van der Meer: ‘Jurian is een grote aanwinst. Vanwege zijn expertise op het gebied van innovatieve concepten, gaming, digital video en new business staat hij binnen de wereldwijde Endemol-organisatie al vele jaren hoog aangeschreven. Met zo’n zwaargewicht aan boord kunnen we nog beter en sneller inspelen op de nieuwe mogelijkheden in de markt.”

 

Van der Meer is enthousiast over zijn overstap: “Endemol Nederland heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Er wordt hier op een intelligente manier over merken nagedacht, zowel in commercieel als creatief opzicht. Bovendien investeert het bedrijf nadrukkelijk in nieuwe initiatieven, zoals het onlangs aangekondigde samenwerkingsverband met TMG, gericht op online gaming, of de second screen apps van GTST. Daaruit blijkt dat het vizier op de toekomst is gericht en dat spreekt mij erg aan.”

 

Van der Meer kan bogen op veel ervaring in de media industrie. Voordat hij in dienst trad bij Endemol was hij onder meer managing partner van de Nederlandse digitale divisie bij reclamebureau Lowe. Zijn Endemol-loopbaan begon in 2001, als lid van het Global Creative Team, gevolgd door een verhuizing naar Endemol UK, waar hij de commerciële- en licensing-activiteiten met betrekking tot digital media aanstuurde. Sinds 2010 is Van der Meer managing director van Endemol Games en in die rol verantwoordelijk voor de internationale business development op het gebied van gaming.

 

Bij Endemol Games was Van der Meer betrokken bij een aantal sucesvolle partnerships met vooraanstaande spelers in gaming en social media, waaronder Facebook, Google/YouTube, Microsoft en Electronic Arts. Ook werkte hij aan de ontwikkeling van branded games voor diverse wereldwijd actieve online casino’s en loterijen, alsmede bingo- en gamblingconcepten in het verlengde van tv-formats als Big Brother en Deal or no Deal.

 

In zijn rol als commercial director krijgt Van der Meer de leiding over de divisies Concepts en Licensing. De activiteiten van Endemol Concepts zijn toegespitst op business development en branded entertainment en strekken zich uit over alle platforms. Met Licensing is het bedrijf actief in uiteenlopende vormen van rechtenexploitatie, waaronder on demand, digitale kanalen en merchandising.

 

Van der Meer zal toetreden tot het management team van de organisatie, dat wordt aangestuurd door de tweehoofdige directie van Endemol Nederland Mediagroep, bestaande uit algemeen directeur Laurens Drillich en zakelijk directeur Lucas Goes, terzijde gestaan door directieadviseur Dick van der Graaf.

 

Endemol Nederland Mediagroep

Marktleider Endemol Nederland Mediagroep (ENMG) legt zich toe op ontwikkeling, productie en exploitatie van creatieve content in alle genres en voor alle platforms. Het bedrijf is afzender van talloze succesvolle titels, zoals: Goede Tijden Slechte Tijden, Miljoenenjacht, Hotter than my daughter, All you need is love, Moordvrouw, Eén tegen 100, Ik vertrek, 5 Jaar Later en Jinek. Als grootste sportproducent van Nederland is Endemol verantwoordelijk voor de productie van de voetbalkanalen van Fox en de Eredivisie. Ook heeft ENMG samenwerkingsverbanden met Human Factor TV Producties, Kemna & Zonen en S&V Fiction. De organisatie omvat voorts de divisies Talent Kitchen, Concepts, Events, Design en Licensing & Merchandising. De onderneming maakt deel uit van de Endemol Group: 's werelds grootste onafhankelijke producent, met meer dan 90 vestigingen in ruim 30 landen.

 

www.endemol.nl