Kenniswijzer Zwerfafval nu online - Digitale stap naar een schoner land
13-03-2014 15:00:20 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2928 | Tags:

Waar begin je bij het schoonmaken van een stadscentrum? Wat is duurzaam strandbeheer? En hoe hergebruik je verzameld afval? In Nederland is ontzettend veel kennis beschikbaar over de aanpak van zwerfafval, maar dat was lang niet voor iedereen te vinden. NederlandSchoon en Kenniscentrum Gemeente Schoon hebben daarom de krachten gebundeld en alles wat er te weten is over het schoonhouden van ons land digitaal toegankelijk gemaakt. Op www.kenniswijzerzwerfafval.nl staan opschoon-adviezen, inspirerende acties uit het verleden en alle mogelijke informatie ter ondersteuning van het bestrijden van zwerfafval. Een digitale stap, naar een schoner land.

 

Onder één digitaal dak

Of het nu gaat om gemeenten, openbaar vervoer of natuurgebieden: de Kenniswijzer Zwerfafval bevat voor elk gebied interessante informatie. Van schoonmaken tot monitoren en van participatie tot gedragsverandering. Gemeenten ontvangen vanaf 2013 jaarlijks Euro20 miljoen voor de extra aanpak van zwerfafval. De Kenniswijzer biedt extra inspiratie voor het effectief inzetten van deze bijdrage. Op de site vinden zwerfafvalcoördinatoren hoe andere gemeenten zijn omgegaan met een soortgelijk vraagstuk, krijgen evenementenorganisatoren gouden tips voor een schoon evenement en zien terreinbeheerders welke factoren van belang zijn bij het creëren van meer betrokkenheid. Alles op het gebied van zwerfvuil onder één digitaal dak.

 

Nederland schoner

Addie Weenk, coördinator van Gemeente Schoon, is enthousiast over de nieuwe site: "Al jaren stimuleren we lokale kennisopbouw voor wat betreft de aanpak van zwerfvuil. Dat doen we door het delen van ervaringen van gemeenten en partners en met hen mee te denken. Stichting Nederland Schoon doet hetzelfde op het niveau van bedrijven en richting de consument. Het is van grote waarde dat alles nu op één plek toegankelijk is!"

 

Helene van Zutphen, directeur van NederlandSchoon, voegt toe: "Door het samenbrengen van alle beschikbare informatie, ondersteunen we met deze Kenniswijzer iedereen die werk maakt van zwerfafval. Of dat nu een horecaondernemer, gemeente of vrijwilliger is: we inspireren en helpen ze graag Nederland schoner te maken!" 

 

www.kenniswijzerzwerfafval.nl

www.gemeenteschoon.nl

www.nederlandschoon.nl

 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!