Kiesgoed.nl kiest voor transparant inzicht beloning
05-12-2013 14:27:06 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2996 | Tags:

Op 4 december maakte minister Schippers bekend dat er een strengere controle gaat komen op de werking en onafhankelijkheid van vergelijkingssites voor de zorgverzekering. Vergelijkingssite www.kiesgoed.nl stelt het belang van de klant centraal en kiest er daarom nadrukkelijk voor om de verdiensten inzichtelijk te maken.

 

Beloning van Kiesgoed.nl

Ook in de zorgvergelijker van Kiesgoed.nl maakt de vergelijkingssite bekend wat zij verdienen bij iedere zorgverzekeraar. Het inzichtelijk maken van de verdiensten zorgt volgens de vergelijkingssite voor rust bij de verzekerde. Kiesgoed.nl geeft aan dat er drie vormen van beloning zijn waarvan zij gebruik maken: doorlopende provisie, eenmalige beloning en geen beloning.

 

Provisie, eenmalige beloning en geen beloning

Provisie is de beloning die financieel adviseurs ontvangen wanneer zij dienstverlening bij de verzekeraar uit handen nemen. De provisie die Kiesgoed.nl ontvangt bedraagt ongeveer 2 tot 3 procent van het premiebedrag. Deze provisie wordt meegenomen in de premie die de verzekerde betaalt aan de verzekeraar en komt er dus niet nog als apart bedrag bij. Dit komt omdat Kiesgoed.nl werk overneemt van de verzekeraar.

 

De eenmalige beloning ontvangt de financieel adviseur wanneer zij een verzekerde onderbrengen bij een verzekeraar. Wanneer er sprake is van een eenmalige beloning ontvangt de financieel adviseur dus niet jaarlijks een bedrag voor de dienstverlening.

 

Sommige verzekeraars kiezen ervoor om geen beloning te geven aan een financieel adviseur. Als laatste groep zijn er nog verzekeraars die absoluut niet in vergelijkingen terug willen komen.

 

Dienstverlening

De dienstverlening van Kiesgoed.nl reikt vaak verder dan de verzekeraar vraagt. Zo kunnen alle zorgverzekerden contact opnemen met de helpdesk en zullen zij geholpen worden met vragen omtrent overstappen, declaraties, aanvragen en opzeggen. Zorgvergelijkingssite Kiesgoed.nl nodigt alle verzekerden uit om ook kennis te maken met de dienstverlening.

 

www.kiesgoed.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie