Kim Monster winnaar publieksprijs 26e HEMA ontwerpwedstrijd
02-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5249 | Tags:

 

 

Nadat de vakjury in juni de winnaars bekendmaakte, was het de beurt aan het grote publiek. Van 24 juni tot en met 7 juli stemden ruim 8000 mensen online op hun favoriete ontwerp. Vandaag is in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam (OBA) de publieksprijswinnaar van de HEMA ontwerpwedstrijd bekendgemaakt: Kim Monster, studente aan de TU Delft is met haar Waterspin de publieksfavoriet.

 

Organiseer je leven
Studenten van vormgevingsopleidingen waren voor deze 26e editie van de ontwerpwedstrijd gevraagd een product te ontwerpen waarmee zij het leuker en makkelijker maken om dagelijkse bezigheden beter te organiseren. In juni van dit jaar koos de vakjury HEMA Zones van Tessa Eising (Universiteit Twente) als beste ontwerp.

 

Winnaar publieksprijs: Waterspin

Een zonnig spinnetje dat je kamerplanten heel geleidelijk water geeft uit een plastic fles. Simpel, grappig en duurzaam. Kim Monster: ‘Je hoeft zelf niet meer te knutselen met oude plastic flessen, de Waterspin zorgt voor je plantjes terwijl je op vakantie bent.’ Dit ontwerp is samen met nog zo’n tachtig andere ontwerpen tot en met eind oktober te zien in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

 

Van ontwerp in het schap
Naast de publiciteit voor de winnaar, kijkt HEMA altijd naar de mogelijkheid om een of meerdere inzendingen in productie te nemen en te verkopen in een van de - inmiddels - meer dan 640 filialen in binnen- en buitenland. Of een ontwerp daadwerkelijk in productie wordt genomen is afhankelijk van diverse factoren, zo wordt er onder andere gekeken of het product voor een HEMA prijs te produceren is en of het technisch en commercieel haalbaar is.

 

Over HEMA
HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en maakt deel uit van Lion Capital. HEMA heeft meer dan 640 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Het is dé winkel voor dagelijkse boodschappen. Alle artikelen zijn van het eigen HEMA merk met altijd het juiste product tegen de juiste prijs en een eigentijdse vormgeving. En voor alle artikelen geldt een niet tevreden, geld terug garantie.

 

www.hema.nl  

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie