KinderTube.nl app nummer 1 in app store - categorie kinderen
26-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4103 | Tags:

De gratis KinderTube APP voor Android, iPhone en iPad heeft de nummer 1 positie bereikt in de iTunes store categorie kinderen. De KinderTube APP is sinds lancering een paar maanden geleden ruim 70.000 keer gedownload.

 

Gemaakt voor peuters en kleuters

KinderTube.nl is gemaakt door een vader en moeder van twee peuters van 1 en 3 jaar oud. Het bekijken van kinderfilmpjes op grote video websites bleek ongeschikt, vaak werden er ongewenste film-suggesties getoond die niet geschikt zijn voor jonge kinderen. Zo kwamen ze een Dora filmpje tegen met een grove voice-over. Niet veel later werd Kindertube geboren.

 

De website is gemaakt voor peuters en kleuters zodat zij zelf op een gemakkelijke en veilige manier kinderfilmpjes kunnen kijken. Op de website wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van tekst en worden categorie?n en kinderfilmpjes via een plaatje afgebeeld. Kinderen kunnen op een plaatje klikken om een kinderfilmpje af te spelen.

 

Nieuwe zoekfunctie

In de KinderTube app voor Android, iPad/iPhone is een nieuwe zoekfunctie ingebouwd voor ouders en schoolgaande kinderen zodat zij snel een kinderfilm kunnen zoeken.

 

Aanbod kinderfilmpjes uitgebreid

Het aanbod kinderfilmpjes is uitgebreid naar meer dan 6000 kinderfilmpjes. Alle kinderfilmpjes zijn gerangschikt in 8 verschillende categorie?n; baby, peuter, kleuter, schoolgaande kinderen, muziek, sprookjes, verhaaltjes en vroeger. Elk kinderfilmpje wordt gecontroleerd op kindvriendelijkheid en er worden geen ongewenste suggesties gegeven na het afspelen van een film.

 

Leerzaam

Door de makkelijke layout kunnen ook jonge kinderen makkelijk zelf een kinderfilmpje kijken. Hierdoor leren kinderen om te gaan met een computer en tablet. Op kindertube staan honderden leerzame filmpjes voor peuters en kleuters zoals het leren herkennen van vormen, letters, kleuren en nummers. Ook leren kinderen via de filmpjes samen te spelen, zindelijk te worden, en seizoenen te begrijpen.

 

Jeugdsentiment

In de categorie vroeger staan tekenfilms van vroeger zoals Tik Tak, Plons de kikker, Vrouwtje Theelepel, De sneeuwpop Bouli en Bolke de Beer. Oude tijden herleven met deze oude tekenfilms. Ouders kunnen hiermee herinneringen ophalen en hun kinderen laten zien waar ze vroeger naar keken. 

 

www.kindertube.nl

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!