Kindertube.nl hit in Amerika
26-06-2014 11:31:19 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3157 | Tags:

Na het grote succes in Nederland werd er gebouwd aan een Amerikaanse Kindertube. Op 24 Juni werd toddlerisland.com gelanceerd voor de Amerikaanse peuters en kleuters. Na de lancering kreeg de Facebook pagina van Toddlerisland.com in enkele dagen ruim 5000 likes en deelden duizenden Amerikaanse vaders en moeders berichten over Toddlerisland op hun facebook pagina. Vele positieve reacties op de facebookpagina volgden van Amerikaanse ouders die dit een goed initiatief vinden.

 

Veilig kinderfilmpjes kijken

Via de online filmpjes website kindertube.nl en de KinderTube APP kunnen peuters en kleuters op een veilige en simpele manier kinderfilmpjes kijken. Elk kinderfilmpje wordt gecontroleerd op kindvriendelijkheid.

 

Hit in Nederland

Na de lancering van Kindertube.nl werd de website in een razendsnel tempo populair. Via facebook kreeg de facebook pagina van Kindertube duizenden likes van ouders die dit een goed initiatief vinden. De bezoekersaantallen op de website stegen snel naar boven de 1.5 miljoen bezoeken per maand. De Kindertube.nl APP voor Smartphone en Tablets is al meer dan 200000x gedownload en staat na lancering regelmatig op positie 1 van meest gedownloade kinder apps van Nederland en blijft de Kindertube app sinds lancering constant in de Itunes top5 staan.

 

Gemaakt voor peuters en kleuters

KinderTube.nl is gemaakt door een vader en moeder van twee peuters van 1 en 3 jaar oud. Het bekijken van kinderfilmpjes op grote video websites bleek ongeschikt, vaak werden er ongewenste film-suggesties getoond die niet geschikt zijn voor jonge kinderen. Zo kwamen ze een Dora filmpje tegen met een grove voice-over. Niet veel later werd Kindertube geboren.

 

De website is gemaakt voor peuters en kleuters zodat zij zelf op een gemakkelijke en veilige manier kinderfilmpjes kunnen kijken. Op de website wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van tekst en worden categorie?n en kinderfilmpjes via een plaatje afgebeeld. Kinderen kunnen op een plaatje klikken om een kinderfilmpje af te spelen.

 

Educatief

Door de makkelijke layout kunnen jonge kinderen makkelijk zelf een kinderfilmpje kijken. Hierdoor leren kinderen om te gaan met een computer en tablet. Op kindertube staan honderden leerzame filmpjes voor peuters en kleuters zoals het leren herkennen van vormen, letters, kleuren en nummers. Ook leren kinderen via de filmpjes samen te spelen, zindelijk te worden, en seizoenen te begrijpen.

 

 

www.kindertube.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie