Kort geding RTL Nieuws over Miljoenennota
09-09-2014 17:01:00 | Door: Ton Boom | hits: 2959 | Tags:

RTL Nieuws stapt naar de rechter om af te dwingen dat het nieuwsprogramma vooraf inzicht krijgt in de Miljoenennota. Het nieuwsprogramma strijdt al jaren om openbaarmaking vooraf van het financiële plan dat de regering op Prinsjesdag presenteert.

Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein meldde vanmorgen op Twitter dat RTL Nieuws een kort geding aanspant tegen het Ministerie van Financiën. De rechtszaak dient donderdag om 14:30 uur in Utrecht.

De nieuwsrubriek probeerde via de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) de Miljoenennota al in handen te krijgen voordat die volgende week op Prinsjesdag officieel wordt gepresenteerd. Het ministerie van Financiën wees dit verzoek echter af. RTL Nieuws neemt hiermee geen genoegen en stapt daarom naar de rechter om dit besluit te laten toetsen.

RTL Nieuws vindt dat openbaarmaking van de Miljoenennota op zijn plaats is, omdat de afgelopen tijd al verscheidene maatregelen uitlekten. Dat gebeurt ieder jaar, maar het lijkt tegelijk een methode om minder populaire maatregelen uit de media te houden. Klein spreekt op Twitter van een principiële kwestie.

www.rtlnieuws.nl

www.rtl.nl

 

 

 23 september: Elfde Nederlands MediaNetwerk Event

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

 Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media en marketingcommunicatie