KPN bevestigt leidende 4G positie met activatie LTE Advanced
18-06-2014 00:17:32 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3843 | Tags:

 

KPN gaat vanaf 1 juli de capaciteit en snelheid van het 4G netwerk vergroten. Deze volgende stap in de uitrol van het 4G netwerk is mogelijk via de uitrol van 4G over de 1800MHz-frequentie en de implementatie van de volgende generatie 4G technologie, LTE Advanced. Hiermee is KPN één van de eerste telecomoperators binnen Europa die de LTE Advanced- technologie commercieel gaat aanbieden en bevestigt zodoende zijn rol als de toonaangevende leverancier van 4G-diensten. KPN ziet een groeiende databehoefte in de Nederlandse mobiele markt en verhoogt daarom de databundels en downloadsnelheden.

 

De volgende stap in de uitrol van 4G

KPN voltooide de uitrol van zijn 4G-netwerk over de 800MHz frequentie in het eerste kwartaal van 2014, waarmee het de eerste Nederlandse provider is met een nagenoeg landelijk dekkend 4G-netwerk. De uitrol van 4G over de 1800MHz frequentie in combinatie met LTE Advanced is de volgende stap in de uitrol van het 4G-netwerk.

 

Jacob Groote, KPN Vice President Mobile Operations legt uit: “LTE Advanced stapelt de 800MHz en 1800MHz frequenties en verhoogt daarmee de capaciteit in het netwerk en maakt in de toekomst downloadsnelheden van wel 200Mbps mogelijk. Hiermee komt KPN tegemoet aan de groeiende vraag van zijn klanten voor snel mobiel internet.”

 

LTE Advanced wordt geïmplementeerd in samenwerking met Ericsson en zal in eerste instantie worden aangeboden in Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven, waar veel 4G-gebruikers gevestigd zijn.

 

Meer snelheid en grotere databundels

Onderzoek onder 4G-klanten van KPN en Hi geeft aan dat klanten zeer tevreden zijn met 4G en dat ze 2,5 tot 4x meer data gebruiken dan voorheen op 3G. Vanaf 1 juli krijgen daarom alle 4G klanten van KPN en Hi toegang tot een hogere downloadsnelheid van maximaal 50Mbps en binnen een aantal abonnementen zullen de  databundels worden verhoogd. Deze aanpassingen gelden voor de meeste SIM-only abonnementen en een aantal handset abonnementen. Erik Vercouteren, KPN Vice President Consumer Products: “Met standaard een ruime databundel en hoge snelheid kunnen onze klanten maximaal gebruik maken van de voordelen van 4G bij KPN en Hi: landelijke dekking, snelheid en stabiliteit.”

 

 

www.kpn.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie