KPN maakt mediashow van uitrol 4G-netwerk
09-04-2014 10:34:54 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2729 | Tags:

Telecomreus KPN heeft een ware mediashow gemaakt van de afronding van de Nederlandse 4G-uitrol. Daarmee is KPN de eerste provider in Nederland die deze operatie achter de rug heeft. Dinsdag vond een talkshow plaats onder leiding van Humberto Tan: Netwerkcafé.tv. Daarin kwam aan bod welke toepassingsmogelijkheden 4G heeft en kwamen KPN-bestuurders aan het woord. Internet-ondernemer Ben van der Burg speelde ook een bijzondere bijrol.

 

Oud-schaatser Ben van der Burg, tegenwoordig zakelijk actief in mobile marketing, reisde in de ochtendspits met de trein van Utrecht naar Den Haag. Daar sprak hij reizigers en liet hij hen zien wat er met 4G onderweg allemaal mogelijk is: live video en audio streamen, grote bestanden openen en doorsturen – altijd en overal. Sommige mensen die hij spreekt, gebruiken al 4G en kennen deze voordelen van het supersnelle netwerk van KPN. Anderen laten zich verrassen en verbazen zich over wat er allemaal kan, zoals het Journaal kijken, WeTransfer gebruiken of zware presentaties openen en aanpassen.

 

 

Gamekings stelde de proef op de som en ging op een afgelegen plek in Nederland via 4G van KPN zware games spelen. Bovendien haden de gamers in het veld een livestream met de redactie, zonder haperingen. De gamers gebruikten een wifi-router die het 4G-signaal van KPN verdeelt over de verschillende devices die ze bij zich hebben.

 

Tijdens het event gisteren gaf Jett Rebel een Spotify-sessie in Amsterdam, in het kader van de livegang van 4G. Vlak voor het concert schakelde Coen Swijnenberg via 4G met Humberto Tan in de studio. 

 

www.netwerkcafe.tv

 

 

Banner