KrijgdeKleertjes wil geen winst - Per 1 maart kost een strip minder
31-01-2014 14:33:09 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3354 | Tags:

De non-profit website KrijgdeKleertjes.nl is een ruilsite voor kinderspullen. De website die op 12-12-12 is gestart, draait in deze korte periode heel succesvol. Wie een pakket vol spullen wil krijgen, betaalt een strip. Daarmee worden kosten om de site in de lucht te houden betaald. Omdat er zoveel belangstelling is, kan de prijs van een strip nu al omlaag. KrijgdeKleertjes.nl is een ideële stichting, opgericht door 4 moeders die de wereld een stukje zonniger willen maken. "Wij willen geen winst maken, dus nu er veel wordt geruild kan de prijs van een strip omlaag.", aldus Cerian van Gestel, de initiatiefneemster. Dat gebeurt al per 1 maart.

 

KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van vier moeders uit de provincie Utrecht. Ze draaien de website vrijwillig, omdat ruilen duurzaam is en goed voor de portemonnee. KrijgdeKleertjes.nl heeft geen winstoogmerk. Omdat de website kosten maakt, betaalt iedereen die een pakket met spullen wil krijgen een strip. Deze kost gemiddeld 2,50. Daarmee worden de kosten het meest eerlijk over alle deelnemers verdeeld. Bij iedere ruil gaat 50 cent naar een goed doel. Er gaat geen geld naar loon- of kantoorkosten. Wel moet de website natuurlijk in de lucht blijven en sparen de moeders voor verbeteringen aan de website.

 

Nu er veel mensen meedoen kan de prijs die ieder betaalt omlaag.

Per 1 maart betalen deelnemers voor de strippen:

  • 2,75 voor 1 strip (was 3 euro)
  • 8,75 voor 4 strippen (was 10 euro)
  • 20,75 voor 12 strippen (was 25 euro)

 

Aan KrijgdeKleertjes.nl zijn vier goede doelen gekoppeld. Bij elk pakket dat afgenomen wordt, gaat er 50 cent naar een goed doel. De gevers kiezen zelf welk goed doel dat is. In 2013 is met KrijgdeKleertjes.nl in totaal 587 euro opgehaald voor Stichting Weeskind, Petite Cobi, Stichting KanjerGuusje en Amigos de Potosi.

 

Sinds de start ruim een jaar geleden zijn er ruim 1500 pakketten geruild. Het aanbod is steeds rond de 600 pakketten vol met kleertjes of speelgoed. Bij het speelgoed staan ook opvallend veel mooie spullen voor wie zwanger is of een baby heeft. Bijvoorbeeld Maxi-Cosi's, draagzakken of een tummy tub.

 

www.krijgdekleertjes.nl

 

  

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter