LeasePlan en MRA-Elektrisch gaan samenwerken
09-04-2014 14:44:31 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2947 | Tags:

 

Leaserijders uit de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht kunnen via LeasePlan Nederland voortaan eenvoudig een laadvoorziening voor hun elektrische auto bij hun woonadres aanvragen. De leasemaatschappij kondigt  een samenwerking aan met Metropoolregio Amsterdam Elektrisch (MRA-Elektrisch). Dit samenwerkingsverband van gemeenten en de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht wil de groei van elektrisch rijden stimuleren, door onder meer een netwerk van oplaadpunten uit te rollen. LeasePlan is de eerste grote leasemaatschappij die op dit niveau een partnerschap aangaat met MRA-Elektrisch.

 

Waar laadpunten voor zakelijke wagenparken vaak wel al geregeld zijn, beschikt niet iedere automobilist over de mogelijkheid om een elektrische auto thuis op te laden. In die gevallen is men afhankelijk van een laadpaal in de openbare ruimte. Het aanvragen van zo'n laadpaal is vaak een maandenlang traject en niet alle gemeenten hebben de financiële middelen om zelf laadpalen te plaatsen. Om er voor te zorgen dat er voldoende laadpunten in de openbare ruimte komen en zo elektrisch rijden te stimuleren rolt MRA-Elektrisch in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht een netwerk van oplaadpunten uit. Door de cofinanciering van deze nieuwe oplaadpunten draagt LeasePlan er aan bij dat er uiteindelijk een dekkend netwerk van oplaadpalen komt waar haar klanten gebruik van kunnen maken.

 

LeasePlan is verheugd om als eerste grote leasemaatschappij deze mogelijkheid actief aan haar leaserijders aan te kunnen bieden. "Wij willen elektrisch rijden graag makkelijker maken voor onze leaserijders", aldus Erik Henstra, Directeur Services & Operations van LeasePlan Nederland. "Door samen te werken met MRA-Elektrisch kunnen wij er voor zorgen dat er voor onze rijders meer laadvoorzieningen komen waar ze hun elektrische auto kunnen opladen. Hierdoor kan er bovendien met een Plugin-hybride meer kilometers elektrisch worden gereden, waardoor de CO2-uitstoot vermindert en de brandstofkosten voor de werkgever afnemen."

 

Maarten Linnenkamp, projectmanager MRA-Elektrisch: "Alhoewel de kosten van laadpalen de afgelopen jaren al flink gedaald zijn, is het plaatsen en exploiteren van laadpalen op dit moment nog niet rendabel. De verkoop van stroom levert nog onvoldoende op omdat er nog geen grote aantallen elektrische auto's rijden. Om de markt op gang te brengen moeten er door markt en overheid nog de benodigde investeringen worden gedaan. LeasePlan levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de realisatie van meer oplaadpunten op straat. Dat is goed nieuws voor de luchtkwaliteit in onze steden".

 

De nieuwe oplaadpunten worden op aanvraag binnen een straal van 300 meter van het eigen woonadres geplaatst, maar gelden wel als publieke voorziening. Iedere laadpaal heeft twee oplaadmogelijkheden. Binnenkort wordt het eerste oplaadpunt geplaatst dat mede is gefinancierd door LeasePlan. 

 

www.mrae.nl

www.leaseplan.nl

 

 

Banner