Lenovo benoemt Ashton Kutcher tot nieuwe productontwikkelaar
30-10-2013 12:55:36 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3488 | Tags:

Lenovo marktleider op het gebied van multimodus-computers, kondigde vandaag bij de livestream-lancering van de nieuwe Yoga Tablet vanuit de Youtube Space LA ook een nieuwe samenwerking aan: met Ashton Kutcher. Hij zal in zijn nieuwe rol als Lenovo-productontwikkelaar samen met de ontwikkelingsteams over de hele wereld werken aan de ontwikkeling en de promotie van de Yoga-tabletserie. Hierbij zullen zij adviezen en besluitvorming  omzetten in design, specificaties, software en gebruiksmogelijkheden. 

 

“Deze samenwerking met Lenovo combineert mijn voorliefde voor technologie met design waar je echt iets aan hebt. Ik kan niet wachten om hier in te duiken en om Lenovo te helpen bij het ontwikkelen van toekomstige mobiele computers, te beginnen met de Yoga Tablet,” aldus Ashton Kutcher. “Bij Lenovo draait alles om innovatie en vooruitstrevendheid. Ondernemerschap zit hen in het bloed, dus hier ben ik perfect op mijn plaats.”

 

Kutcher speelt momenteel in de CBS-comedyserie Two and a Half Men, die wereldwijd wordt uitgezonden. Hij heeft de afgelopen jaren ook naam gemaakt als technologie-investeerder en is mede-oprichter van A-Grade Investments, dat durfkapitaal en samenwerking heeft aangeboden aan tal van technologiebedrijven, zoals Airbnb, Fab, Foursquare, Spotify, Path en Uber.

 

“De oprechte, creatieve honger naar technologie van Ashton Kutcher en zijn goede inzicht in wat klanten willen, zorgen er samen met ons innovatief vermogen voor dat dit een enorm natuurlijke en krachtige samenwerking is”, aldus David Roman, chief marketing officer bij Lenovo. “Deze samenwerking kijkt verder dan de traditionele grenzen; we integreren Ashton diep in onze organisatie als productontwikkelaar voor onze volgende generatie producten. Wij richten ons de komende tijd op het ontdekken van nieuwe productmogelijkheden voor PC Plus en op het verstevigen van ons marktleiderschap op het gebied van multimodus-computers. Ashton zal ons helpen bij het ontginnen van nieuw terrein door vaste aannames onder de loep te nemen, te zorgen voor nieuwe perspectieven en zijn technische expertise in te zetten voor de Yoga Tablet en voor andere apparaten.”

 

Met de nieuwe veelzijdige Yoga Tablet krijgen gebruikers meer mogelijkheden om alles uit hun tablet te halen dankzij de batterij die tot wel 18 uur meegaat1 en de drie unieke modi: hold (in de hand), tilt (gekanteld) en stand (met een standaard). Lenovo weet dat niet alle gebruikers hetzelfde zijn en heeft daarom deze drie modi ontwikkeld, zodat de veel voorkomende uitdagingen waar tabletgebruikers mee te maken krijgen worden opgelost. De cilindervormige handgreep van de Yoga Tablet breekt met het eenvormige design van bestaande tablets, zodat gebruikers de tablet eenvoudiger in de hand kunnen houden voor het lezen en het surfen, hem met de standaard kunnen gebruiken om films te kijken en de tablet gekanteld kunnen gebruiken op een ondergrond en op die manier een ideale kijkhoek hebben om tekst op het touchscreen te typen en te lezen.

Over de financiële voorwaarden van de meerjarige samenwerking worden geen uitspraken gedaan.  

 

www.lenovo.com/nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie