Lewis breidt uit naar China met overname Eba Communications
04-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2991 | Tags:

LEWIS PR heeft het in China gevestigde PR-bureau EBA Communications overgenomen. Door de overname groeit de gecombineerde wereldwijde omzet van LEWIS dit jaar naar US$65 miljoen.

 

EBA Communications is opgericht door journalist Euan Barty en biedt in China communicatiediensten aan bedrijven in de technologie- en consumentenmarkt en andere markten. Het bureau telt 50 medewerkers verdeeld over vier kantoren in Peking, Hong Kong, Shanghai en Guangzhou. Klanten zijn onder meer Citrix, Gartner, Honeywell, Infineon, LINE, Regus, Tourism Australia, TE Connectivity en Universal Robots.

 

Het LEWIS APAC-netwerk telt nu acht kantoren: Bangalore, Peking, Guangzhou, Hong Kong, Kuala Lumpur, Shanghai, Singapore en Sydney. Claudia Choi, momenteel MD van EBA Communications zal sturing geven aan de gecombineerde groeiplannen in een nieuwe rol als VP, Greater China. Euan Barty gaat na de overname verder in een adviesrol.

 

“EBA Communications heeft een pioniersrol in communicatie vervuld voor wereldwijde bedrijven in China”, zegt Andy Oliver, Senior Vice President, LEWIS APAC. “Het bureau heeft een sterk klantportfolio met veel Fortune 500-klanten. Geen enkel ander bureau in China kan bogen op deze erfenis, kennis en betrouwbaarheid. Dit betekent een sterke toevoeging aan LEWIS’ wereldwijde portfolio.”

 

De EBA-kantoren op het Chinese Vasteland blijven zelfstandig functioneren als EBA Communications, onderdeel van LEWIS. Het kantoor van EBA in Hong Kong wordt samengevoegd met het lokale LEWIS-kantoor.

 

“Dit is geweldig nieuws voor EBA, onze medewerkers en klanten. Het geeft ons toegang tot een bloeiend, snel groeiend internationaal agency netwerk met een aantoonbaar track record”, zegt Euan Barty, Founder van EBA Communications. “Wij zijn er van overtuigd dat deze overname de onafhankelijkheid, de cultuur, het enthousiasme, de creativiteit en de carrièremogelijkheden samenbrengt die ons helpen onze business verder te ontwikkelen.”

 

“LEWIS is één van de weinige wereldwijde, onafhankelijke communicatiebureaus”, zegt Claudia Choi, VP, Greater China bij EBA Communications. “Het bureau is ambitieus en groeit snel met een heldere visie. We kijken er met name naar uit om de digital marketing services van LEWIS Pulse uit te rollen.”

 

“Het is onze missie om een alternatief te bieden voor de door conglomeraten gerunde bureaus die onze industrie domineren”, zegt Chris Lewis, oprichter en CEO van LEWIS. “Dit is een belangrijke mijlpaal in onze groeiontwikkeling. Het verdubbelt onze kracht in APAC en brengt ons veel nieuwe kansen, zowel in Azië als wereldwijd. We verwachten dat de business zich binnen ons netwerk zal gaan uitbreiden. Dit biedt nieuwe kansen voor zowel medewerkers als klanten".

 

www.lewispr.nl

www.ebacomms.com

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie