Libelle krijgt kookprogramma op SBS6
14-08-2014 06:50:39 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4192 | Tags: 

Libelle krijgt dit najaar een eigen programma op SBS6. Vanaf 15 september wordt elke werkdag het kookprogramma Libelle en Claartjes Keuken uitgezonden. Daarmee brengt Sanoma een derde tijdschrift op televisie bij de eigen tv-dochter SBS, na VT Wonen en AutoWeek.

 

Het Libelle-programma duurt zeven minuten waarin kok Claartje Lindhout (een goede bekende voor lezeressen van het tijdschrift) één of twee gerechten kookt. Libelle en Claartjes Keuken wordt drie keer per dag uitgezonden, zo meldt Villamedia. De recepten staan die week ook in het weekblad en op Libelle.nl.

 

Libelle is het derde tijdschrift van uitgever Sanoma dat aankondigt in september te starten met een tv-programma. Van VT Wonen en AutoWeek werd eerder al bekend dat ze de stap naar televisie gaan maken.

 

Op zondag 28 september start VT Wonen met een gelijknamig woonprogramma op SBS6. In het programma, gepresenteerd door Viktor Brand, helpen stylisten van VT Wonen stellen met verschillende visies op hun inrichting hun woning zo in te richten, dat ze weer verliefd worden op hun huis. AutoWeek start zaterdag 6 september in de namiddag met AutoWeek BigBoys, uiteraard eveneens op SBS6. Een luchtig autoprogramma, gepresenteerd door Edo Brunner en Roland Tameling.

 

Het heeft even geduurd, maar eindelijk komt de voorgenomen kruisbestuiving tussen de SBS-zenders en grootaandeelhouder Sanoma van de grond. Sanoma nam SBS Broadcasting in 2011 over, samen met John de Mol. Na veel geruzie over de tv-koers zijn er nu eindelijk concrete projecten. Ook over tv-programma's van Beau Monde en NU.nl wordt al enige tijd gespeculeerd, maar die worden nog niet bevestigd door Sanoma.


www.libelle.nl

www.sbs.nl

www.sanoma.nl