LinkedIn: Shell populairste werkgever 2013
28-10-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3877 | Tags:

Shell is onder Nederlandse leden de meest populaire werkgever op LinkedIn. Dit maakte ‘s werelds grootste professionele netwerk vandaag bekend. Het is voor het  tweede jaar dat deze populariteitslijst wordt gepubliceerd. De bedrijven van eigen bodem doen het goed in het onderzoek. Naast lijstaanvoerder Shell, dat vorig jaar nog een vierde positie innam, bestaat de hele top 5 uit bedrijven met Nederlandse roots: Philips, Rabobank ABN AMRO en KLM.

 

LinkedIn stelde de ranglijst op na het analyseren van de in totaal meer dan drie miljoen bedrijven op LinkedIn. De ranking is gebaseerd op de activiteit van leden op het platform, waaronder het volgen en bezoeken van bedrijfspagina’s en het bekijken van profielen van werknemers. Om de objectiviteit van het onderzoek te waarborgen werd LinkedIn zelf uitgesloten van deelname.

 

Nieuwkomers

De ranglijst met meest populaire werkgevers kent ten opzichte van de lijst van 2012 drie nieuwkomers. Heineken (8) bleef Microsoft (9) als hoogste nieuwkomer nipt voor. IBM is de derde nieuwkomer die op plaats twaalf de top 20 binnenstormt. Alle grote banken van ons land zijn terug te vinden in de ranglijst, met Rabobank (3), ABN AMRO (4) en ING Nederland (15). Ook de grote accountancy- en consultancybureaus zijn dit jaar weer stevig vertegenwoordigd in de lijst: Deloitte is met de tiende plaats de hoogst genoteerde. PWC (13) en Ernst & Young (16) volgen op enige afstand.

 

Lena Olivier, Hoofd Talent Solutions Benelux, licht de ranglijst toe: ‘’Nederlandse bedrijven zien steeds meer het belang in van een sterk werkgeversmerk. Dit zien we terug in de grote activiteit op ons platform door zowel werknemers als werkgevers, en de grote diversiteit aan branches in de top 20 van de meest populaire werkgevers."

 

Sander Nieuwenhuizen, Vice President Recruitment bij Shell International B.V. : “Het doet me goed te constateren dat  professionals wereldwijd Shell zien als Employer of Choice. Onze medewerkers zijn het hart van ons bedrijf. Want naar onze overtuiging vormen menselijke vindingrijkheid en technologie de sleutel voor de (duurzame) energie die nu en in de toekomst nodig is. We zijn dan ook verheugd dat we wereldwijd de negende plaats innemen van meest populaire werkgever, en dat we in Nederland tot de toonaangevende werkgevers op Linkedin behoren. Dat draagt bij aan onze positie als aantrekkelijke werkgever voor ervaren professionals, afgestudeerden en studenten.”

 

De top 20 populairste werkgevers onder de Nederlandse LinkedIn-leden:

 

1.      Shell

2.      Philips

3.      Rabobank

4.      ABN AMRO

5.      KLM

6.      Accenture

7.      Unilever

8.      Heineken

9.      Microsoft

10.    Deloitte

11.    Ahold

12.    IBM

13.    PWC

14.    FrieslandCampina

15.    ING Nederland

16.    Ernst & Young

17.    ASML

18.    DSM

19.    KPN

20.    HP

 

Over LinkedIn

Sinds 2003 brengt LinkedIn professionals wereldwijd met elkaar in verbinding om ze te helpen productiever en succesvoller te zijn. Met meer dan 238 miljoen leden wereldwijd, inclusief leidinggevenden van elk Fortune 500-bedrijf, is LinkedIn ’s werelds grootste online professionele netwerk. Het bedrijf heeft een gediversifieerd bedrijfsmodel en kent inkomstenstromen van inschrijvingen van leden, de verkoop van advertenties en recruitmentoplossingen. Met het hoofdkantoor gevestigd in Mountain View Californië, heeft LinkedIn kantoren over de hele wereld.

 

www.linkedin.com

www.linkedin.com/indemand/Netherlands

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie