LinkGist.nl: eerste Nederlandse content-monetizing service
24-07-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3618 | Tags:

Het monetizen van content wordt met de dag gebruikelijker. Steeds meer bedrijven, bloggers, nieuwssites en fora zien in dat er meer mogelijk is met de content die zij genereren, dan enkel en alleen informatie verstrekken. Met content valt geld te verdienen. Toch bestond er tot voor kort geen Nederlandse aanbieder van oplossingen voor automatische content-monetizing. De oprichters van LinkGist besloten in dit gat te springen en ontwikkelden een gratis service die affiliate marketing gemakkelijk en toegankelijk maakt, voor iedereen.

 

Gebruiksgemak en de relevantie van advertenties zijn de belangrijkste kernwaarden voor LinkGist. De ontwikkelde content-monetizing service werkt dan ook volledig geautomatiseerd. LinkGist scant webpagina’s in real time en zoekt naar contextueel relevante advertenties. Door de focus op de relevantie van advertenties wordt een hogere CTR gerealiseerd ten opzichte van bannering en reguliere tekstlinks.

 

LinkGist is op twee manieren te gebruiken. Bij LinkGist linkvervanging scant het systeem de pagina op bestaande links naar externe websites en converteert deze links naar affiliate links. Bij LinkGist woordvervanging wordt bij een paginaverzoek alle content geanalyseerd en zet woorden of woordgroepen om in relevante links. Beide services zijn afzonderlijk van elkaar inzetbaar.

 

De service van LinkGist is gratis. LinkGist werkt namelijk op basis van revenue share. De publisher krijgt 75% van de gegenereerde commissie uitgekeerd, LinkGist 25%. Vanwege schaalgrootte verkrijgt LinkGist vaak betere commissiepercentages. Hierdoor wordt het verschil met de commissie die de publisher zou krijgen, als zij zich rechtstreeks zou aansluiten bij een affiliate netwerk, grotendeels gecompenseerd.

 

De service van LinkGist werkt tijdbesparend. Het systeem is volledig geautomatiseerd waardoor het niet meer nodig is content handmatig van affiliate links te voorzien. Ook het installeren van LinkGist is heel eenvoudig. Na aanmelding hoeft er slechts één stukje code geplaatst te worden op de website en LinkGist doet de rest. Het systeem werkt met alle soorten en typen sites, ook op mobiel en tablet.

 

Over LinkGist

LinkGist is de eerste Nederlandse content-monetizing service. Een service voor het volledig geautomatiseerd monetizen van online content. LinkGist scant webpagina’s in real time en zoekt naar contextueel relevante en niet storende advertenties. De meest relevante woorden of woordgroepen worden in monetizable links getransformeerd. Daarnaast vervangt LinkGist bestaande links, door passende affiliate links.

 

 

www.linkgist.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie