Luc van Os voorzitter Groep Publiekstijdschriften
20-01-2014 09:40:30 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3497 | Tags:

De ledenvergadering van de Groep Publiekstijdschriften (GPT) heeft ingestemd met de benoeming van Luc van Os als nieuwe voorzitter. Hiermee is Van Os per direct de opvolger van Auke Visser die zeventien jaar de voorzittershamer heeft gehanteerd.

 

Van Os, CEO bij Hearst Magazines Netherlands, is sinds 2005 lid van het bestuur en was eerder vice-voorzitter en penningmeester. Henk Scheenstra (Sanoma) is benoemd tot vice-voorzitter en Hylke van der Meer (Weekbladpers Media) wordt penningmeester. Tezamen met algemeen secretaris Harriët Schrier vormen zij het dagelijks bestuur van de branchevereniging.

 

Van Os: "Het is een eer Auke Visser in deze functie te mogen opvolgen. De mediabranche en het mediumtype tijdschrift specifiek bevinden zich in een bijzonder dynamische fase. Als de grootste en meest diverse content creating sector in het Nederlandse medialandschap liggen er enorme kansen naar de toekomst. Van een branche die alleen tijdschriften uitgeeft gaan we naar een tijd waarin tijdschriftmerken meer en meer worden uitgebouwd middels alle beschikbare kanalen zoals online, mobiel, events en apps. Ik zie het als een grote uitdaging om als voorzitter van deze brancheverenging de belangen te mogen behartigen in de transitiefase waarin we ons bevinden."

 

De Groep Publiekstijdschriften behartigt de belangen van tijdschriftuitgeverijen die zich op de consumentenmarkt richten. Bij de GPT zijn 24 uitgeverijen aangesloten. Samen brengen zij ruim 175 publieks- en opinietijdschriften en omroepbladen op de Nederlandse markt, met een gezamenlijke omzet van bijna 700 miljoen euro.

 

www.nuv.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie