[Luistercijfers] 538 blijft marktleider, opmars Q-music stokt
29-12-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3629 | Tags:

Met spanning werd uitgekeken naar de luistercijfers die deze week bekend zijn geworden. De trend was vorige maand namelijk dat Q-music het marktleiderschap van 538 deze maand zou overnemen maar dat is anders gelopen. De opmars van Q-music stokt; het marktaandeel van de Persgroep zender blijft staan op 9,7 procent. 538 is opgehouden met dalen en zag het marktaandeel iets oplopen tot 10,5 procent.

 

Het lijkt erop dat Q-music nu in ieder geval een paar maanden moet wachten op een nieuwe kans op het marktleiderschap want in december doen traditioneel Sky Radio - kerstmis - en 3FM - Serious Request - het goed en 538 en Q-music het juist slecht.

 

Toch mag er enige tevredenheid zijn bij Q-music. Het zenderaandeel ligt historisch hoog en de zender is in weekbereik voor het eerst 3FM gepasseerd.

 

 

    

 

        

 

 
 
De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode oktober - november 2013 zijn bekendgemaakt. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8227 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 3 uur en 01 minuten per dag. Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

 

www.nationaalluisteronderzoek.nl

 

 

  Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie