Maarten Beucker Andreae stapt in content curation start-up ZEEF
02-05-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 8097 | Tags:

 

Klaas Joosten en Maarten Beucker Andreae hebben de handen ineen geslagen voor een investering van 4 ton in ZEEF, de Nederlandse start-up in content curation. Maarten Beucker Andreae, die onder andere het succesvolle 2dehands.be aan eBay verkocht, heeft hoge verwachtingen van het concept en zal naast geldschieter ook adviseur zijn.

 

ZEEF is door The Next Web Boost tot veelbelovende start-up benoemd. Eerder werd het bedrijf van Klaas Joosten al als een van de meest innovatieve start-ups van Nederland aangewezen door Red Herring. ZEEF ging vorig jaar in beta en is afgelopen februari live gegaan.

 

Het content curation platform valt samen te vatten als een Startpagina 2.0, waarin crowdsourcing en een interessant business model de formule tot een succes maken. Mensen kunnen, zo is het uitgangspunt, betere en meer betrouwbare selecties maken dan (zoek)machines. Met curated advertising (ZEEF Widgets) kunnen relevante top 5 lijstjes op hierbij passende sites geplaatst worden. Footbox maakt hier bijvoorbeeld gebruik van.

 

Succesvol businessmodel

Maarten Beucker Andreae, die in juli 2013 de succesvolle website 2dehands.be aan eBay verkocht, is tevens oprichter en eigenaar van internetbedrijf TTY waarmee hij ervaren ondernemers en investeerders samenbrengt om succesvolle en snel groeiende bedrijven te lanceren. Hij ziet veel mogelijkheden voor ZEEF: ‘Zeef is een innovatie op het gebied van affiliate marketing. De crowd cureert relevante links, de publisher integreert een nieuw advertentiemodel naast Adsense, de adverteerder bereikt de juiste doelgroep. Dit is mogelijk zonder cookies en iedereen verdient.’

 

Veel gebruikers

Klaas Joosten is erg enthousiast over de investering van Beucker Andreae, die daarnaast een adviesrol zal vervullen. Joosten: ‘Het is voor ons belangrijk dat we op korte termijn veel gebruikers kunnen registreren. Bij voorkeur vanuit de hele wereld. Maarten heeft daar veel ervaring mee en adviseert ons daar ook in. Met het geinvesteerde geld zal met name de techniek verder ontwikkeld worden.

 

Investeringsronde

Joosten is bezig met een grote investeringsronde en wil in totaal 1 miljoen Euro ophalen. Met eerdere investeringen samen heeft hij dan 1,7 miljoen Euro binnen gehaald. Voor de volgende investeringsronde heeft Beucker Andreae al aangegeven weer mee te willen doen.

 

Over ZEEF

Zoals een curator in een museum een tentoonstelling samenstelt met verschillende kunstwerken, kunnen de curatoren van ZEEF een pagina samenstellen over een zelf gekozen onderwerp. Iedereen kan een curator zijn, want iedereen heeft wel specifieke kennis van of een passie voor een bepaald onderwerp, persoon of organisatie. Door met behulp van crowd sourcing content te selecteren en categoriseren wordt het zoeken naar en het beoordelen van informatie overzichtelijker en eenvoudiger.

 

Met ZEEF Widgets biedt ZEEF een curated advertising tool waarmee bloggers en websitebeheerders relevante top-5 lijstjes op hun pagina kunnen plaatsen. Deze lijstjes sluiten nauw aan bij de content van die specifieke pagina en geven de blogger of websitebeheerder hiermee de gelegenheid om zowel waarde toe te voegen voor de lezer, als geld te verdienen met advertenties.

 

www.ZEEF.com

 

Banner