ManEngenius publiceert magazine Vrouwen in de Techniek
02-04-2014 10:54:49 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3145 | Tags:

"Vrouwen in de techniek worden steeds belangrijker voor het Nederlandse bedrijfsleven'', stelt ing. Jeroen Erkamp, directeur van ManEngenius en
uitgever van het online magazine 'Vrouwen in Techniek'. Het magazine is uitgebracht om de positieve aandacht voor vrouwen in de techniek te stimuleren.

 

Het magazine is gemaakt vanuit een gelijkheidsgedachte, maar met oog voor de verschillen tussen de seksen. Het magazine Vrouwen in de Techniek is tweetalig uitgebracht.

 

Positief en ontspannen

'De interviews tonen aan dat vrouwen in de techniek geen uitzondering meer zijn', zegt Erkamp. 'De benoeming van Karianne Lindenhovius tot Ingenieur van het Jaar door KIVI (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs) illustreert dit ook.' In het magazine komen vrouwelijke directeuren, process engineers en leidinggevenden aan het woord, die werkzaam zijn bij onder meer Volker Stevin Materieel (Volker Wessels), BAM en Royal Haskoning DHV. 'Een gemene deler in de interviews is dat een gezonde mix op de werkvloer gewenst is en dat deze professionals hun rol op de werkvloer als positief en ontspannen ervaren', licht Erkamp toe. Een vrolijke noot wordt dan ook niet geschuwd in het magazine: 'Altijd leuk als mannen ongelovig kijken wanneer ik zeg dat ik de elektra in mijn huis zelf heb geïnstalleerd', aldus een van de geïnterviewde ingenieurs.

 

De hele technische sector aan de vrouw

Ondanks de lichte groei van het aantal vrouwen in technische functies, zijn er nog genoeg uitdagingen om het potentieel verder te benutten. Erkamp: 'Nederland kent - vergeleken met het buitenland - nog steeds een beperkte participatie van vrouwen in de technische sector. Met de verwachte krapte op de technische arbeidsmarkt is het heel belangrijk dat de hele technische sector 'aan de vrouw' gaat! Het moederschap en de techniek blijkt in de praktijk helaas moeilijk te combineren, al zien we wel dat dit langzaam aan het veranderen is. Een aantal sectoren in het bedrijfsleven, maar vooral de overheid staat hier al voor open.'

 

Over ManEngenius

ManEngenius is een kennispartner voor expertise en kwaliteit, gespecialiseerd in het leveren van ingenieurs- en adviesdiensten aan publieke en commerciële organisaties. Met ruim 100 betrokken ingenieurs en consultants - mannen en vrouwen - zorgt de organisatie voor kwaliteitsoplossingen bij de realisatie van technische projecten en processen van zowel grote als kleine, nationale en internationale opdrachtgevers. ManEngenius - anno 1992 - verleent haar diensten met een persoonlijke touch. 

 

www.magazine.manengenius.nl/vrouwenindetechniek  

www.manengenius.nl