Marc Stubbé verlaat Sanoma per 1 mei - Erik-Jan Gelink nieuwe CCO
28-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4527 | Tags:

Na ruim twee jaar als CCO bij Sanoma Media Netherlands, heeft Marc Stubbé besloten Sanoma per 1 mei te verlaten om zijn carrière buiten Sanoma te vervolgen. Hij wordt opgevolgd door Erik-Jan Gelink.

 

Marc Stubbé: “In de afgelopen jaren heb ik veel veranderingen mogen leiden om de salesorganisatie van Sanoma te verbeteren en slagvaardiger te maken. Voor mezelf heb ik besloten dat dit een passend moment is om mijn carrière buiten Sanoma te vervolgen.”

 

Stubbé  is na Unilever in de mediasector terechtgekomen, beginnend in 1996 bij Media Exposure (nu MEC), waarmee hij Mediabureau van het Jaar werd. Samen met Ton Schoonderbeek van Mindshare heeft hij vervolgens GroupM opgezet. Daarna ging werd hij CEO van mediabureau Kobalt.

 

Zijn overstap naar Sanoma werd door Mediafacts uitgeroepen tot de nummer 1 mediamove van 2012. In DeMedia100 – de lijst van meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media – steeg Marc Stubbé in 2013 van plaats 70 naar 46. Stubbé bekleedt verschillende commissariaten en is ook aandeelhouder in een aantal mediabedrijven, waaronder Africa Business Communities, opgericht door Bas Vlugt.

 

Erik-Jan Gelink volgt Stubbé op. Hij treedt per 1 juni als CCO toe tot de directie van Sanoma Media Netherlands en zal vanaf 1 mei deze rol waarnemen.

 

Gelink (47) heeft ruim 20 jaar werkervaring binnen met name de media- en telecomsector en werkte onder andere voor TMG, KPN en PcM. In zijn laatste rol als Director Strategy & Operations bij Deloitte Consulting werkte hij het afgelopen jaar onder meer voor Sanoma Media Netherlands.

 

 

www.sanoma.nl

 

 

Banner