Marketing Trendonderzoek 2014: contentmarketing verdringt social media
23-07-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4408 | Tags:

 

Contentmarketing heeft social media verdrongen als opkomende marketingtrend. Dat blijkt uit het Marketingtrendonderzoek 2014 van adviesbureau Berenschot in samenwerking met zes vakwebsites, waaronder MarketingTribune. Bijna de helft van de ondervraagde marketeers noemt het centraal stellen van de klant de belangrijkste opgave in 2014. Vlak daarna volgen contentmarketing en authenticiteit als de onderwerpen waar de meeste marketeers zich in 2014 op zullen richten.

 

Net als vorig jaar staat klant centraal bovenaan de prioriteitenlijst van marketeers, aldus Berenschot. Contentmarketing komt dit jaar met stip binnen op de tweede plek, en vervangt hiermee social media, dat is gezakt naar plek 10. De top-3 wordt net als vorig jaar afgesloten door authenticiteit. Op de vierde plaats staat met stip Big Data, dat vorig jaar nog als elfde eindigde. Storytelling handhaaft zich op plek vijf.

 

Marketingtrends van 2014:

 

Net als vorig jaar zijn er opvallende verschillen tussen de sectoren. Marketeers in retail en de industrie geven aan meer te focussen op contentmarketing dan hun collega’s in de zakelijke dienstverlening. Zij proberen dit jaar de klant nog meer centraal te stellen. In de financiële sector staat klant centraal niet geheel verwonderlijk met afstand op de eerste plaats (bijna 70%).

 

Trends per sector:

 

Het verschil tussen marketeers werkzaam op directie-, management- of uitvoerend niveau is ook duidelijk. Waar de marketingmanager of communicatie- en PR-professionals hun heil zoeken in contentmarketing, richt de directie zich meer op Big Data en accountability.

 

Functie-gerelateerde prioriteiten:

 

De initiatiefnemers van het Marketingtrendonderzoek 2014 zijn Berenschot, MarketingTribune, Marketingfacts, Marketing Executive Center (MEC), Platform Innovatie in Marketing (PIM), VM Magazine en Stem (Industrial Marketing Centre).

 

www.berenschot.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media en marketingcommunicatie