Martha Riemsma hoofdredacteur De Twentsche Courant Tubantia, Paul Berkhout adjunct
01-04-2014 19:00:40 | Door: Nico Scherphuis | hits: 6202 | Tags:

Martha Riemsma wordt per 5 mei 2014 de nieuwe hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia. Met haar komst treedt ook een nieuwe adjunct aan: Paul Berkhout.

 

Riemsma werkte de afgelopen jaren als zelfstandig ondernemer mee aan een aantal vernieuwingsprojecten binnen Wegener, waaronder OverUit, digitaal platform over uitgaan in de oostelijke regio. Riemsma begon haar carrière bij Wegener, onder meer als trainee bij de Haagsche Courant, manager multimedia voor de dagbladen van Wegener en manager consumentenmarkt. Op dit moment werkt ze voor het Innovatieteam van Wegener.

 

Volgens Susan Duinhoven, CEO van Wegener, heeft Riemsma laten zien dat ze met haar energie, innovatieve kracht en een sterk netwerk in Twente grote vernieuwingsprojecten kan initiëren en leiden. "Tubantia is zonder twijfel een van de meest vernieuwende kranten van Nederland, en al veel méér dan een dagblad. We zijn ervan overtuigd dat Martha daaraan een verdere impuls kan geven."

 

 

Martha Riemsma (37) studeerde Communicatiewetenschappen en woont in Enschede: "Ik wil Tubantia, een krant met zoveel historie en waarde, maken tot een mediabedrijf dat tot in de vezels is verankerd in de regio en waar het verhaal er toe doet en niet de drager ervan. We hebben daarvoor manieren waarvan we 10, 15 jaar geleden niet eens konden dromen. We leven wat dat betreft in een fantastische tijd. En om in mijn eigen stad dit bedrijf in deze verandering te leiden, is natuurlijk een droom die werkelijkheid wordt."

 

Paul Berkhout (49, uit Nijverdal) doorliep bij de krant vrijwel alle disciplines: sport, binnenland en economie, voordat hij diverse chefsfuncties bekleedde en projectleider was van onder meer de zondagkrant. Berkhout is op dit moment nieuwsmanager en waarnemend adjunct. Duinhoven: "Met Paul zekeren wij de journalistieke kracht van de krant, in combinatie met zijn vermogen om de redactie in beweging te krijgen voor nieuwe projecten." De waarnemend hoofdredacteur, Ger Dijkstra (61), gaat terug naar zijn positie als adjunct.

 

www.tubantia.nl

www.wegener.nl