MasterChef Holland vanaf 24 februari dagelijks prime time bij Net5
28-01-2014 14:01:58 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3871 | Tags:

 

In de wereldwijde tv-hit MasterChef draait alles om passie voor koken. Voor de derde maal keert deze talentenjacht voor amateurkoks terug bij Net5. En voor het eerst wordt een dergelijk culinair programma dagelijks prime time op de Nederlandse televisie uitgezonden. Uit de honderden aanmeldingen zijn zestien kandidaten geselecteerd die de strijd aangaan om de titel MasterChef Holland 2014. Dit onder toeziend oog van een driekoppige jury die bestaat uit Peter Lute, Alain Caron en Julius Jaspers. MasterChef Holland is vanaf 24 februari van maandag tot en met donderdag om 20.30 uur te zien bij Net5.

 

Dagelijks en prime time

In andere landen wordt MasterChef al dagelijks prime time uitgezonden, maar in Nederland is dit nieuw. Programmadirecteur Net5, Justine Huffmeijer: “We geloven heel erg in het merk MasterChef. Met de goede scores van dit format in onze vooravond denken we dat de Nederlandse versie op een dagelijkse basis en op een prime time positie potentie heeft. Het is een spannende stap en we zijn ons bewust van het risico, maar goed voorbeeld in het buitenland doet volgen. Net5 probeert op deze manier te blijven vernieuwen!”.

 

Jury van professionals

Dit seizoen bestaat de jury van MasterChef Holland uit Alain Caron (culinair expert), Peter Lute (chef-kok en eigenaar van restaurant LUTE) en Julius Jaspers (voorheen te zien in Topchef). Zij beoordelen de zestien geselecteerde kandidaten op hun kookkunsten. Maar ook gastjuryleden zullen hun opwachting maken. Zo reist de Engelse kookgoeroe Ainsley Harriott naar ons land om zijn oordeel te vellen. En komen grote namen als François Geurds (2 sterren), Jacob Jan Boerma (3 sterren), Joris Bijdendijk (1 ster gekregen bij Bridges) en Poh van Poh's Kitchen uit Australië langs.

 

Recept voor succes

MasterChef is hét recept voor succes. Over de hele wereld behaalt het programma hoge kijkcijfers en is er veel kooktalent opgestaan. Net5 biedt met MasterChef Holland amateurkoks in Nederland de kans om hun kookkunsten naar een hoger plan te tillen. Zo heeft Estée Stoker, de winnares van het eerste seizoen, nu een succesvol restaurant en haar eigen culinaire tv-programma op 24Kitchen.


www.net5.nl  

www.sbs6.nl  

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie