Media Future Week haalt toptalenten Nederlandse Hogescholen naar Hilversum
13-03-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3359 | Tags:

 

Media Park gastheer van vierde editie Media Future Week

Van 19 tot en met 22 mei vindt de vierde editie plaats van de Media Future Week die door iMMovator en een groot aantal hogescholen georganiseerd wordt. Deze pressure cooker week voor toptalenten van diverse hogescholen in Nederland wordt dit jaar voor het eerst in Hilversum gehouden.

 

4 dagen exclusief programma in Hilversum

Media Future Week brengt deelnemers naar een next level in hun vakgebied en versterkt de relatie tussen onderwijs en media-industrie. Deelnemende hogescholen, waaronder Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, Inholland en Saxion, selecteren hun beste studenten om mee te doen aan het exclusieve programma van Media Future Week. De deelnemers verblijven gedurende vier dagen in hotels in Hilversum. Elke dag werken ze van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds aan crossmediale cases uit het bedrijfsleven. Ze krijgen een intensief programma voorgeschoteld bestaande uit creatieve sessies, workshops en speeches van internationale topsprekers die voor de gelegenheid naar Nederland worden gehaald. Aan het eind van de week worden de oplossingen aan de bedrijven gepresenteerd. ’Het was de leerzaamste week van mijn studie’, aldus een deelnemer van MFW 2013.

 

Op het Media Park worden Studio 3 en 4 en Beeld en Geluid het kloppende hart van het event. Frank Visser, projectleider van Media Future Week, laat weten dat iMMovator blij is met deze nieuwe locatie. ‘We waren altijd tevreden met de locatie in Almere, maar toen iMMovator de kans kreeg om het event te organiseren op het Media Park, konden we deze kans niet laten schieten. Met deze mooie locatie hebben we veel mediabedrijven onder één dak. Dat biedt ook kansen om side events aan Media Future Week toe te voegen gericht op professionals van mediabedrijven. Sprekers die we laten invliegen voor Media Future Week kunnen we breder beschikbaar stellen voor het netwerk.’

 

Wethouder Economische Zaken en Media van Gemeente Hilversum, Jan Rensen: ‘De Media Future Week is een aanwinst voor Hilversum! Jonge talenten leren van alle kennis en ervaring in deze Mediastad en onze professionals kunnen zich laten inspireren door frisse ideeën van de studenten. De MFW sluit bovendien goed aan op het initiatief Hilversum Media Campus, waarin de gemeente samen met iMMovator, Beeld en Geluid, opleidingen en bedrijven werkt aan een betere aansluiting tussen opleiding en arbeidsmarkt.’

 

Over Media Future Week

De Media Future Week daagt studenten uit om vooruit te kijken naar belangrijke media ontwikkelingen van morgen. Ze worden in een week meegenomen in een rollercoaster van masterclasses, groepswerk, lezingen en inspiratiesessies met toonaangevende sprekers uit de (inter)nationale mediawereld. Doel is deelnemers naar een next level in hun vakgebied te brengen.

 

www.mediafutureweek.nl