MediaCom start MediaCom So.cial
10-07-2013 13:45:27 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4079 | Tags:

MediaCom breidt de dienstverlening op het gebied van social media uit met de lancering van de gespecialiseerde unit MediaCom So.cial. Hiervoor is in Nederland een exclusieve samenwerking aangegaan met de Social Lab Group. Na het succesvol oprichten van meerdere vestigingen en vennootschappen in Frankrijk en België (waaronder So.Space) was een uitbreiding naar Nederland een logische stap voor de Social Media expert.

 

Peter Meyers is aangesteld om vanuit Amsterdam MediaCom So.cial te leiden. Peter werkte de afgelopen drie jaren op het hoofdkantoor van de Social Lab Group in Brussel als Account Director. Zijn belangrijkste taken worden het opleiden en begeleiden van een team van specialisten, het verder ontwikkelen van de dienstverlening en het versterken, activeren en meten van de sociale aanwezigheid en prestaties van merken. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van de door Social Lab Group ontwikkelde tool Page Karma, die alle Facebook-activiteiten van de in Nederland actieve merken en media (inmiddels ruim 4.100 pagina’s) continue in kaart brengt.

 

Frank Bitter, CEO van MediaCom: "Deze partnership betekent een enorme impuls voor onze social media dienstverlening. Social Lab Group brengt meer dan drie jaar social media ervaring en expertise mee. Onze klanten krijgen bovendien toegang tot unieke benchmarks die de basis vormen voor de ontwikkeling van optimale social media strategieën en de implementatie daarvan."

 

Gilles Bindels, Founder Social lab Group: "We hebben MediaCom gekozen als exclusieve partner op de Nederlandse markt omdat het een snelgroeiend bureau is dat veel waarde hecht aan consumer insights en zijn digitale dienstverlening volledig heeft geïntegreerd. Voor ons is het een mooie uitdaging om onze ervaring te gebruiken om de sociale fundamenten van de klanten van MediaCom Nederland te versterken."

 

www.mediacom.com

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie. Job postings gratis