Mediadatabase Retriever breidt uit naar Frankrijk
13-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3121 | Tags:

Op 15 november wordt de Franse versie van de Retriever mediadatabase gelanceerd onder de naam MediaSpecs.fr. Eerder dit jaar zijn Retriever Media Informatie en haar Belgische licentiehouder MediaSpecs overeengekomen de licentie uit te breiden naar Frankrijk. Hiermee komt Retriever tegemoet aan de wens van haar relaties om ook internationale advertentiemogelijkheden binnen handbereik te hebben.

 

Retriever Media Informatie richt zich op het leveren van media-informatie aan mediaprofessionals. De onderneming levert media-applicaties en content services aan klanten en business partners. MediaSpecs.fr is opgezet door business partner Bart Kuypers van MediaSpecs BVBA. Eerder ging MediaSpecs een overeenkomst aan met Retriever om in België en Luxemburg een gelijksoortige service uit te bouwen. De mediadatabase MediaSpecs.be is inmiddels sinds 2008 marktleider in België. Met de mediadatabase MediaSpecs.fr in Frankrijk is een volgende stap naar uitbreiding in Europa gezet.

 

Bart Kuypers, algemeen directeur MediaSpecs: “Met MediaSpecs hebben we het meertalige medialandschap in België en Luxemburg overzichtelijk gemaakt met zeer veel tevreden abonnees als resultaat. We zijn heel blij dat we dankzij de goede samenwerking met Retriever, voortaan hetzelfde kunnen doen voor Frankrijk. De uitgestrektheid van het land en het enorme aanbod van media maken het voor ons een zeer boeiende uitdaging. We werken er hard aan om de 3.000 titels die we nu al kunnen bieden zo snel mogelijk te laten uitgroeien tot een zeer compleet overzicht van alle advertentiemogelijkheden."

 

Naast deze uitbreiding naar Frankrijk is Retriever begin dit jaar ook uitgebreid naar de Asia-Pacific regio. De Chinees-Engelstalige database RetrieverAsia.com geeft inzicht in alle mediamogelijkheden in die regio met een focus op Singapore, Hong Kong en China. Nederlandse abonnees van Retriever.nl kunnen door deze ontwikkelingen hun abonnement via Retriever uitbreiden met Belgische, Franse, of Aziatische mediagegevens.

 

www.retriever.nl

www.mediaspecs.fr

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie