Meet the Innovators: In gesprek met journalistieke start-ups
13-03-2014 09:51:34 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2919 | Tags:

Tijdens het congres Meet the Innovators brengen we (journalistieke) start-ups in contact met bestaande mediabedrijven. Voorafgaand aan de ontmoeting tussen de start-ups en mediabedrijven, zullen vier sprekers presentaties geven over het omgaan met (journalistieke) start-ups. Wil je de journalistieke beloftes voor de toekomst ontmoeten, meld je dan nu aan.

 

 

Experts aan het woord

Het programma start met een bijeenkomst over het omgaan met (journalistieke) start-ups. Welke rol kunnen bestaande mediabedrijven spelen? Wat kunnen ze leren van start-ups? Hoe doen ze dat in het buitenland? Hoe ver zijn mediabedrijven in Nederland? De volgende sprekers geven hier ieder hun eigen visie op:

 

Bart Brouwers
Brouwers is hoofd Business Development bij TMG. Eerder was hij hoofdredacteur van Spits! en leidde hij dagblad de Limburger. Ook richtte hij regionieuwssite Dichtbij.nl op.

Elisabeth Palombo
Palombo is directeur Talent Management bij het Zweedse mediabedrijf Bonnier dat wereldwijd met 175 bedrijven actief is in 15 landen.

Peter Vandermeersch
Vandermeersch is hoofdredacteur bij NRC Handelsblad. Eerder was hij hoofdredacteur bij de Vlaamse krant De Standaard.

Heiko Scherer
Scherer is de oprichter van het Duitse mediabedrijf Clapp. Clapp ontwikkelt digitale producten en strategieën voor diverse toonaangevende bedrijven.

 

Start-ups

Tijdens het tweede deel van de middag kun je kennismaken met een aantal nieuwe (journalistieke) initiatieven die in korte presentaties laten zien wat ze in huis hebben en wat ze voor anderen kunnen betekenen. Onder andere Blendle (online kiosk voor losse artikelen), Mattermap (schept orde in de informatiechaos en brengt kwesties in kaart) en LocalFocus (datajournalistieke nieuwsdienst) zijn donderdag 27 maart te vinden in de Koninklijke Schouwburg Den Haag.

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende start-ups.

 

The Challenge

Het laatste deel van de bijeenkomst staan in het teken van The Challenge, een project van het Stimuleringsfonds voor de Pers dat laatstejaarsstudenten en net afgestudeerden de kans geeft vernieuwende journalistieke ideeën om te zetten in een concreet plan. De drie winnaars van The Challenge, Yournalism, Cor*relations en POST-IT, presenteren zich aan het publiek en een deskundige jury. Aan één vande drie winnaars van The Challenge zal later op de avond De Tegel Toekomst Prijs worden uitgereikt.

 

Programma

Meet the Innovators, 27 maart 2014, Koninklijke Schouwburg Den Haag

13:00 uur Zaal open
13:30 uur Opening Meet the Innovators met aansluitend de vier sprekers
16:00 uur Presentaties start-ups
17:00 uur De Toekomst Prijs: Presentaties winnaars The Challenge

18:15 uur Diner*

20:15 uur Start uitreiking De Tegel*

*Voor het diner en het avondprogramma van De Tegel kun je je inschrijven via de website van De Tegel.

 

Inschrijven

Wil je het congres gratis bezoeken, schrijf je in via deze link