mijnKroeg neemt Barplanet.com over
28-08-2014 19:25:59 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3239 | Tags:

Het uitgaansplatform mijnKroeg.nl, dat in januari 2014 gelanceerd is, gaat nu al de Nederlandse grenzen over. MijnKroeg.nl heeft sinds de oprichting al de ambitie om ’s werelds grootste uitgaansplatform te worden. Om tot deze doelstelling te komen heeft het platform onlangs de Engelstalige website BarPlanet.com overgenomen. Onder deze naam zal het mijnKroeg eind 2014 over een groot deel van Europa uitgerold worden. Er is al een mooie start gemaakt door de vermelding van uitgaanslocaties in Nederland, België, Spanje, Turkije, Ibiza, Mallorca en Curaçao.

 

Hét wereldwijde actieve uitgaansplatform

Al direct na de lancering van het mijnKroeg platform op de Horecava in januari, bleek het een groot succes. Door de overname van BarPlanet.com telt het uitgaansplatform inmiddels ruim 25.000 unieke gebruikers en toont het elke maand meer dan 150.000 pagina’s met leuke kroegen, clubs of bars. Onlangs werd dan ook de mobiele applicatie gelanceerd. Het succes van het platform blijkt wel uit het feit dat het tot op heden publieksfavoriet is bij de landelijke Accenture Innovation Awards, waar ruim 700 innovatieve concepten aan meedoen. Inmiddels heeft BarPlanet een samenwerking opgezet met vier studentenverenigingen uit Utrecht, Tilburg, Leiden en met de verschillende scholen van de Hotelschool in Nederland. In samenwerking met deze verenigingen gaat BarPlanet.com onder andere feesten organiseren. Op deze manier hoopt het uitgaansplatform haar naamsbekendheid te vergroten onder ruim 50.000 studenten in Nederland. Naast de samenwerking met deze studentenverenigingen werkt BarPlanet samen met merken als Flying Deer, Bacardi, Disaronno Trojka en Tia Maria. Het uitgaansplatform verwacht binnen drie maanden veel meer sponsoren te omarmen.

 

De mobiele applicatie is beschikbaar voor Apple en Android apparaten en gratis te downloaden in de AppStore of Google Play Store.

 

Over BarPlanet.com

BarPlanet, voorheen mijnKroeg, is een sociale community die uitgaan een stuk leuker maakt. Met behulp van BarPlanet vind je snel een leuke, gezellige kroeg in de buurt en zie je meteen welke activiteiten er plaatsvinden. De app bied ook nog een "deal" functie waarmee gebruikers leuke gratis voordeeltjes kunt scoren. Cafés en bars kunnen een samenwerking aangaan met het uitgaansplatform, waardoor hun kroeg met haar activiteiten zichtbaar wordt voor de gebruikers. Kroegeigenaren kunnen er hun voordeel uithalen door direct in contact te komen met hun potentiële gasten of door bezoekers naar hun café te ‘lokken’ door middel van aanbiedingen of exclusieve toegang tot feestjes op vertoon van de app. Met de overname van de Engelstalige variant werkt het uitgaansplatform aan wereldwijde bekendheid van zowel de mobiele applicatie als de website. Help BarPlanet.com de Accenture Innovation Award winnen. Stemmen kan tot 15 oktober via https://innovation-awards.nl/concept/mijnkroeg-barplanet

 

www.barplanet.com

 

 

 

  23 september: Elfde Nederlands MediaNetwerk Event

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie