Milieubewust reizen voor jongeren met seats2share
01-04-2014 15:08:05 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2805 | Tags:

Vanuit een groeiende vraag naar goedkope, betaalbare jongerenvakanties introduceert Simi Reizen een geheel nieuwe vorm van busvervoer in de zomer van 2014.

 

Met seats2share, dat werkt door middel van een speciaal ontwikkelde gordel kunnen busreizigers eenvoudig een stoel delen.

 

In de zomervakantie gaat seats2share van start als pilot-project op de busroute Nederland - Kroatië. Behalve een extra capaciteit in de touringcar heeft seats2share een aantal duidelijke voordelen.

 

De eenvoudige gordel wordt vastgeklikt aan de bestaande gordel. Hierdoor is het mogelijk om met 2 personen 1 stoel te delen zonder de veiligheid in het gedrang te brengen.

 

"We hebben als reisorganisatie gemerkt dat jongeren het geen enkel probleem vinden om langere tijd dicht bij elkaar te zitten". "Jongeren hebben een grote behoefte aan contact met elkaar en hebben daarin een andere beleving dan oudere mensen."

 

Bij elke rustpauze volgt een wissel, waardoor de benen niet teveel belast worden. Door efficiënt gebruik te maken van de beschikbare ruimte is het mogelijk de jongerenreizen tot 100 euro goedkoper aan te bieden.

 

Dat het concept van goedkopere busreizen door middel van het delen van een stoel aanslaat blijkt uit de grote belangstelling voor het project.

 

De gordel zelf, die ontwikkeld is aan de hand van geldende veiligheidseisen is dermate handig dat al gekeken wordt naar mogelijke nieuwe toepassingen. 

 

www.simi-reizen.nl