Mindshare en Brand New Telly Industries introduceren de Content Scan
05-07-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5025 | Tags:

Weet jij precies wat er over jouw merk wordt gezegd en geschreven? 1 merk, zoveel uitingen. Klopt de optelsom met wat je wilt uitstralen? En wordt het ook zo begrepen door je doelgroep? Dat soort vragen worden beantwoord door de Content Scan. Content lijkt inmiddels een onmisbaar middel in de communicatiemix. Een middel dat heel goed kan bijdragen aan het realiseren van een doelstelling.

 

Ruud de Langen, CEO van Mindshare: “Op verschillende punten van de consumer journey zien we het belang van content groeien. Het gaat al lang niet meer om „iets leuks” het gaat om een serieus onderdeel van ons vak en met de introductie van de Content Scan bundelen we onze kennis en ervaring en werken we naar een nog volwassener content marketing landschap in Nederland.”

 

Goed weten waarom je het doet en beginnen met een duidelijk overzicht van wat je al doet is daarbij heel belangrijk. Want voor het gemiddelde merk wordt door tientallen bureaus communicatie ontwikkeld: van PR tot winkelvloer en van advertising tot twitter. Wie heeft het overzicht nog? Is het allemaal in lijn met elkaar en draagt het bij aan het laden van merkwaarden? Op welke punten kunnen we  verbeteren en aanscherpen?

 

Met de Content Scan geven we inzicht, betrekken we consumenten en geven we concrete aanbevelingen en handvatten voor effectievere content marketing.

 

Mirjam van Dijk, Algemeen Directeur Brand New Telly: “BNTI maakt al 15 jaar content campagnes en we geloven dat het aandeel van Content Marketing alleen maar toe zal nemen de komende jaren. Maar ergens in geloven en iets zeker weten zijn twee verschillende dingen. Daarom hebben we de Content Scan ontwikkeld.”

 

Een complete Content Scan bestaat uit een content map, dit is een quick scan van je huidige content; vervolgens een content profile, waarbij we onderzoeken wat klanten van deze content vinden en tot slot een content optimisation voorstel, waarbij we gebruik maken van big data (surfgedrag van consumenten) om tot concrete aanbevelingen voor optimalisatie te komen.

 

Content map

Een quick scan waarmee we de gecreeerde content in kaart brengen. Dat leggen we langs de meetlat van samen geformuleerde kernwaarden zodat duidelijk wordt of de verschillende uitingen bijdragen aan wie en wat je wilt zijn als merk.

 

Content profile

We laten de consument aan het woord: leggen de content voor en vragen wat hij ervan vindt. Of hij het leuk, mooi, grappig of interessant vindt. Maar we zijn vooral benieuwd wat hij eruit haalt. Of de waarden die we erin hebben gestopt ook worden teruggespeeld.

 

Sjoerd Craenmehr, Content Consultant bij de Content Scan: “Het is steeds makkelijker geworden om content te distribueren. Maar het blijft lastig om te meten wat kijkers nou precies uit de content halen. Daarom kijken we bij een content scan naar concreet meetbare Content waarden.”

 

Content optimisation

We tellen geformuleerde kernwaarden en feedback van de consument bij elkaar op. Voegen daar big data aan toe om zo tot concrete aanbevelingen te komen die leiden tot meer relevante content voor je doelgroep en die tegelijkertijd effectiever bijdraagt aan het realiseren van doelstellingen.

 

Jean-Michel Kerkhoff, Business Intelligence Content Scan: “We zien dat content marketing met name een positief effect kan hebben op het imago van de adverteerder, omdat er niet direct wordt opgeroepen tot harde actie middels forced exposure. Met  de Content Scan kunnen we bepalen of de randvoorwaarden voor succes aanwezig zijn, door te kijken of de juiste aspecten van het imago worden geladen.”

 

 

www.content-scan.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie