Minkels lanceert busbar systemen met smart tap-off boxes
25-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3333 | Tags:

Minkels, wereldwijd leverancier van energie-efficiënte datacenter oplossingen en onderdeel van het beursgenoteerde Legrand, heeft zojuist een nieuwe oplossing gelanceerd binnen zijn VariconPower stroomverdeling productportfolio. Het betreft modulaire Busbar Systemen met Smart Tap-off Boxes en een naadloze integratie met Cold Corridors, die flexibel zijn aan te passen bij klantspecifieke Cold Corridor inrichting in datacenters. 

 

Het geïntegreerde Busbar Systeem is geschikt voor datacenter stroomverdeling met vermogens variërend van 160 ampère (A) tot 1.000 ampère (A). Het systeem is geschikt voor zowel grote als middelgrote datacenter omgevingen. De oplossing, oorspronkelijk ontwikkeld door Minkels’ moederorganisatie Legrand - een wereldwijde specialist op het gebied van stroomverdeling - is een veilig en gestructureerd alternatief voor stroomverdeling middels traditionele bekabeling.

 

De bijbehorende Smart Tap-off Boxes bieden gebruikers de mogelijkheid om op een flexibele manier een power grid in het datacenter in te richten. “In tegenstelling tot veel andere systemen in de markt, is dit Busbar systeem volledig modulair en specifiek ontwikkeld voor datacenters,” zegt Jules Sommers, Product Manager bij Minkels. “Niet alleen op rackniveau, maar ook op Cold Corridor level. Dat geeft gebruikers de mogelijkheid om - geïntegreerd met de inzet van Cold Corridors - op elke gewenste positie bij een busbar een server rack of rack clusters aan te sluiten en uit te breiden, op het moment van behoefte en aangepast aan de dan geldende specificaties. Die flexibiliteit en de compatibiliteit met Cold Corridors is belangrijk om aan dynamische en evoluerende stroombehoeften in het datacenter tegemoet te komen.”

 

Smart Meters

Minkels heeft voor het Busbar Systeem een innovatieve Smart Meter ontwikkeld voor het accuraat monitoren van energieverbruik. De Smart Meter is compatibel met VariconPower Rack PDU’s en Varicontrol-C cable distribution panel measurement, ondersteund door de Energy Monitoring software appliance. Het intelligente meetsysteem kan door gebruikers worden uitgebreid met extra functionaliteit zoals het uitlezen van temperatuur en de status van zekeringen - inclusief alarmmeldingen. De Smart Meter kan worden geïntegreerd in een Tap-off Box, of extern worden geplaatst.

 

“Het voordeel van deze Smart Meter is dat elektronica en stroomverdeling volledig te scheiden zijn,” zegt Sommers. “Dat zorgt enerzijds voor een compactere Tap-off Box, maar het levert vooral ook voordeel bij onderhoud en vervanging. Een Smart Meter buiten een Tap-off Box geplaatst, resulteert in compactere Tap-off Boxes en een onderhoud- en vervangingsvriendelijke set-up waarbij stroom niet onderbroken wordt en de continuïteit van een datacenter gewaarborgd blijft.”

 

Minkels zal de geïntegreerde Busbar Systemen met Smart Tap-off Boxes voor het eerst tonen tijdens Data Centre World Conference and Expo in Londen, die op 26 en 27 februari wordt gehouden.

 

Integratie met Next Generation Cold Corridor

Het nieuwe Busbar Systeem inclusief Smart Tap-off Boxes wordt door de datacenter fabrikant aangeboden als een nieuwe modulaire laag bovenop de afgelopen jaar gelanceerde Minkels Next Generation Cold Corridor. Een belangrijk kenmerk van deze Cold Corridor oplossing is niet alleen de energie-efficiëntie maar vooral ook zijn modulariteit die tot in het extreme is doorgevoerd.

 

Minkels lanceerde de eerste versie van zijn Cold Corridor oplossing tijdens de CeBIT in 2006, op een moment dat energie-efficiëntie en aisle containment in datacenters nog een vrij onbekend fenomeen was. De modulariteit van Minkels’ nieuwe Next Generation Cold Corridor®, die tot op constructie detailniveau is doorgevoerd, maakt dat de aisle containtment oplossing - net als de busbar systemen - flexibel en schaalbaar kan meebewegen met evoluerende gebruikersbehoeften in de datacenteromgeving.

 

In het ontwerp van de Next Generation Cold Corridor is een brede variëteit aan ‘client best practices’ verwerkt, die via keuzemodules door klanten in hun eigen specifieke datacenter omgeving ingezet kunnen worden. Zo zijn er onder andere keuzemodules beschikbaar voor brandbeveiliging (die de Cold Corridor compatible maken met verschillende soorten brandblussystemen), voor toegangsbeveiliging, airtightness en datacenter monitoring. De geïntegreerde stroomverdeling middels Busbar Systeem met Smart Tap-off Boxes, wordt nu in een nieuwe moduleoptie aan de Next Generation Cold Corridor toegevoegd.

 

Input datacenter experts

“Veel van de busbar systemen in de markt zijn voorgeïnstalleerde oplossingen,” zegt Sommers. “Het zijn generieke oplossingen die eenmaal aangebracht nauwelijks nog gewijzigd kunnen worden. Minkels wilde vooral een flexibel systeem lanceren dat rekening houdt met dynamische datacenter behoeften, in lijn met het bestaande productportfolio en met de afgelopen jaar geïntroduceerde Next Generation Cold Corridor.”

 

Om de stroomverdeling behoefte van datacenters in de praktijk in kaart te brengen, organiseerde Minkels een busbar forumdiscussie waarin datacenter beheerders en ontwerpers met elkaar discussieerden over de huidige wensen en eisen vanuit de markt. De productontwerpers van Minkels hebben deze informatie uit de praktijk gebruikt om het uiteindelijke ontwerp definitief vorm te geven.

 

“Onze initiële gedachte dat busbars en tap-off boxes het liefst volledig flexibel en schaalbaar ingezet moeten kunnen worden, werd in de forumdiscussie met ervaringsdeskundigen bevestigd,” zegt Sommers. “Modulariteit is dan ook een belangrijk kenmerk van de nieuw gelanceerde busbars en smart tap-off boxes geworden. Dit biedt gebruikers de flexibiliteit om hun stroomverdeling infrastructuur gaandeweg in te vullen, tussentijds te wijzigen, uit te breiden, en achteraf alsnog aan te passen.”

 

Beschikbaarheid

Minkels Busbar Systemen met Smart Tap-off Boxes zijn per direct  wereldwijd leverbaar, als stand-alone oplossing of als keuzemodule bij de Minkels Next Generation Cold Corridor. De beschikbaarheid van Smart Meters wordt in Q2 2014 verwacht.

 

Minkels heeft internationaal verschillende eigen vestigingen, waaronder in Nederland, Frankrijk, UK, België en Zwitserland. Daarnaast bedient de datacenter producent zijn klanten wereldwijd middels een zorgvuldig geselecteerd netwerk van partners en via het wereldwijde distributie en servicenetwerk van moederbedrijf Legrand.

 

www.minkels.com

  

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam