Mobiles for Good Challenge kickstarter voor Nederlandse social entrepreneurs
14-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3564 | Tags:

http://files.smart.pr/5b/6205b0c17211e380f433082473fbc8/Introfilm---Brain-_-NL.jpeg

 

De Vodafone Foundation start vanaf 14 april haar zoektocht naar wereldverbeteraars van deze tijd. Met de Mobiles for Good Challenge die voor het derde jaar wordt gehouden, ligt de focus weer op het oplossen van maatschappelijke problemen door middel van high-end mobiele techniek. Waar voorheen een wereldwijde insteek werd gehanteerd, wordt er nu gezocht naar oplossingen voor Nederlandse sociale problemen. Iedereen met een goed werkend idee maakt kans op 30.000 euro als investering voor de social enterprise. Inschrijven voor de Mobiles for Good Challenge kan tot 1 juni 2014 op www.mobilesforgood.nl. De zes beste ideeën worden 13 juni bekend gemaakt.

 

Rob Shuter, CEO Vodafone Nederland: “Ik ben ervan overtuigd dat mobiele technologie niet alleen leidt tot een verbonden maatschappij, maar ook bij kan dragen aan de oplossing van echte problemen in de maatschappij. Deze challenge biedt ondernemers de mogelijkheid om de kracht van ons netwerk in te zetten ten behoeve van een beter Nederland. Dat is de investering waard.”

 

Mobiles for Good Innovation Bootcamp

De zes winnende teams ontvangen een startkapitaal van 30.000 euro voor het realiseren van hun mobiele toepassing en moeten dit bedrag zelf aanvullen door middel van crowdfunding. Na de bekendmaking van de zes beste teams start er een intensief traject van 4 maanden. Hierbij mogen de deelnemers meedoen aan de ‘Mobiles for Good Innovation Bootcamp’ met inspirerende trainingen en workshops. Er staan 70 mentoren tot de beschikking van de teams. Iedereen wordt klaargestoomd om op 16 januari 2015 tijdens de Demo Day investeerders te overtuigen van hun product of dienst. Voorwaarden voor deelname zijn onder andere dat het team uit twee personen bestaat die samen deel uitmaken van een bestaande onderneming. De overige voorwaarden voor deelname aan de challenge zijn te vinden op www.mobilesforgood.nl.

 

Mobiles for Good winnaars 2013:

Inge Proost van CareRate won in 2013 met haar oplossing om feedback van patiënten realtime te delen met de ziekenhuisafdeling waar ze zijn geweest. De afdelingen kunnen daardoor beter inspelen op specifieke zorgbehoeften. CareRate maakt de feedback van patiënten inzichtelijk voor alle medewerkers, wat een enorme impact heeft op een meer klantgerichte benadering.

Loan Liem van Simavi won in 2013 met een mobiel educatie programma voor gezondheidswerkers in India. Daar sterven nog altijd veel vrouwen tijdens of vlak na de bevalling. Mobiles for Mothers is een mobiele applicatie die zwangere vrouwen in staat om snel hulp te zoeken. Daarnaast zorgt het dat gezondheidswerkers snel kunnen doorverwijzen naar de juiste zorginstanties.

Oscar van Dijk won in 2013 met PebbleMed. Deze oplossing voor mensen met een hoge bloeddruk bestaat uit een horloge en een app. Zo kan de bloeddruk en het medicijngebruik eenvoudig gemonitord worden. De patiënt wordt geholpen met zijn medicijngebruik en bloeddrukmetingen kunnen eenvoudig gedeeld worden met de behandelende arts.

 

De Vodafone Foundation

De Vodafone Netherlands Foundation is in 2002 opgericht om met de inzet van mobiele communicatietechnologie oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast organiseert de foundation diverse vrijwilligersactiviteiten voor medewerkers. De 'Mobiles for Good Challenge' is een programma van de Vodafone Foundation in samenwerking met de Waag Society, InnoLeaps, Startupbootcamp en Social Enterprise NL. Kijk voor meer informatie op

 

www.mobilesforgood.nl

www.vodafone.nl/foundation

 

Banner