MyRadio en Crush Radio sluiten zich aan bij v-OR
03-03-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3122 | Tags:

Het online radioplatform MyRadio, onderdeel van de Sky Radio Group, en het talentenstation Crush Radio hebben zich aangesloten bij de Stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR). De stichting werd twee jaar geleden opgericht door Traffic Radio en Pinguinradio, met als doel de internet radiomarkt verder te professionaliseren.

 

“De aansluiting van MyRadio en Crush Radio, met gedreven radiomensen hierachter, is een mooie aanwinst voor onze stichting. Bovendien is het wederom een bevestiging van het belang van de v-OR en het bewijs dat online radio een serieuze rol van betekenis aan het spelen is in het vernieuwende medialandschap”, aldus v-ORzitter Lars Schotanus.

 

My Radio

Kiki van Leeuwen Boomkamp, Product Manager MyRadio: “Ondanks dat MyRadio een geval apart is binnen de online radiowereld, is het voor ons belangrijk om de krachten te bundelen in een stichting als de v-OR. Op deze manier kunnen we elkaar op de hoogte houden van het reilen en zeilen in het wereldje, van elkaar leren en elkaar inspireren."

 

Het MyRadio platform bestaat momenteel uit meer dan vijfendertig radiostations in elke muziekstijl. De luisteraar kan zelf een kant en klaar muziekstation kiezen die het beste bij zijn/haar muziekstijl past of stations combineren. Ook kan er extra content als Nieuws, Weer en Verkeer worden toegevoegd. Door de mogelijkheid om tracks te liken, disliken of skippen hoort de MyRadio luisteraar alleen de zelf gekozen favoriete muziek. De slimme technologie van MyRadio houdt zelfs rekening met het tijdstip van de dag, de actualiteit en de locatie van de luisteraar waarmee een steeds persoonlijker station ontstaat.

 

Crush Radio

“Ik ben heel blij dat de v-OR ons heeft gevraagd om lid te worden, zo kunnen we gezamenlijk verder innoveren en versterken", aldus Pierre Papa van Crush Radio.

 

Crush Radio is hét talenten station van de Nederlandse radio! Jonge radiomakers krijgen hier de kans om zichzelf te ontwikkelen. Crush Radio is 24 uur per dag on air met een muziekformat voor jongeren en met ieder uur Novum Nieuws. In de avond en in het weekend zijn er gepresenteerde radioshows. De jonge dj's/producers van Crush krijgen daarnaast professionele begeleiding en coaching. Tot dusver stroomden de talenten door naar onder meer Radio 538, 3FM, Radio 10 en Slam FM.

 

Over de v-OR

De verenigde-Online Radiostations (v-OR) is een stichting met als doel de gemeenschappelijke belangen van online radio exploitanten te behartigen en te vertegenwoordigen. De v-OR wil met deze bundeling van krachten de ontwikkeling en professionalisering van de online radiomarkt in Nederland stimuleren.

 

www.v-or.nl

www.myradio.nl   

www.crushradio.nl

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!