Na San Francisco en New York komt innovatiefestival OpenCo naar Amsterdam
13-03-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3251 | Tags:

 

Op 15 mei strijkt het innovatiefestival OpenCo neer in Amsterdam. Die dag openen 50 van de meest creatieve en innovatieve bedrijven als Twitter, Rockstart en CityHub, hun deuren voor het publiek. Deelnemers aan OpenCo kunnen zelf zien en horen wat het verhaal achter hun concept is. In San Francisco en New York was OpenCo al een succes, omdat het de nieuwe economie op inspirerende en publieksvriendelijke manier dichtbij brengt.  

 

50 gevestigde namen en start-ups ontvangen 1000 bezoekers

Twitter, RockStart, CityHub, A-Lab, Uber en VanMoof zijn enkele van de ongeveer 50 bedrijven in Amsterdam die bezoekers op hun werkplek zullen ontvangen. Niet alleen high-tech bedrijven en start-ups doen mee; innovatie is te beleven in al zijn verschijningsvormen. Bezoekers bepalen zelf welke bedrijven zij willen bezoeken, ze stellen hun eigen programma en route samen. De informele borrel aan het eind van de dag is het enige moment dat alle deelnemers in één ruimte zijn, om ervaringen te delen en verbinding te vinden.

 

Belang van een open economie

Initiatiefnemer John Battelle is in 2012 met OpenCo in San Francisco gestart, vanuit het idee dat een nieuwe economie vraagt om openheid en het delen van kennis. Bedrijven die zich hier bij hebben aangesloten zijn onder meer Google, Twitter, Uber, TED, foursquare, MeetUp, The San Francisco Opera, Bloomberg, Spotify, Salesforce, Scoot en heel veel start-ups. 

 

Brede support

OpenCo wordt ondersteund door een Advisory Council, waarin onder andere Arianna Huffington (Huffington Post), Gary Vaynerchuck (VaynerMedia) en John Borthwick (Betaworks) plaats nemen.

OpenCo Amsterdam wordt gesteund door onder andere de Amsterdam Economic Board.  

 

Deelnemen aan OpenCo is gratis, voor zowel bedrijven als bezoekers.

 

www.openco.nl