NDP Nieuwsmedia: Internationale erkenning Nieuws in de klas - WAN-IFRA Center of Youth Engagement Excellence
15-01-2014 20:17:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3521 | Tags:

 

Nieuws in de klas, het educatieplatform van NDP Nieuwsmedia, heeft een internationale erkenning van de World Association of Newspapers and Newspapers Publishers ontvangen. Nieuws in de klas heeft het predicaat WAN-IFRA Center of Youth Engagement Excellence ontvangen tijdens de Nieuwjaarsreceptie uit handen van Aralynn McMane (Executive Director for Youth Engagement and News Literacy, WAN-IFRA)

 

Het predicaat WAN-IFRA Center of Youth Engagement Excellence gaat naar initiatieven die zich langdurig en krachtig inzetten voor mediawijsheid en de betrokkenheid van jongeren bij het nieuws. Nieuws in de klas heeft het predicaat ontvangen vanwege het innovatieve programma dat er voor zorgt dat jongeren actief kennismaken met het nieuws.

 

De World Association of Newspapers and Newspapers Publishers (WAN-IFRA) is de mondiale organisatie van dagblad- en nieuwsuitgevers uit meer dan 120 landen. De missie van WAN-IFRA is het verdedigen en bevorderen van persvrijheid, mediawijsheid, kwalitatief hoogstaande journalistiek en redactionele integriteit.

 

‘Het is van belang dat nieuwe generaties begrijpen hoe nieuws werkt en persvrijheid weten te waarderen’, aldus Aralynn McMane, Executive Director for Youth Engagement and News Literacy, WAN-IFRA. ’Nieuws in de klas draagt hier al jaren aan bij en zal dit in de toekomst ook blijven doen. We zijn daarom erg verheugd het predicaat toe te kennen aan Nieuws in de klas.’

 

Nieuws in de klas is het educatieplatform van NDP Nieuwsmedia. NDP Nieuwsmedia is de branchevereniging voor nieuwsbedrijven. De stichting helpt docenten in het primair en voortgezet onderwijs nieuwsmedia in hun lesprogramma te verwerken. Gebruikmakend van de Nieuwsservice werken zij met hun leerlingen aan taalvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap.

 

www.nieuwsindeklas.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie