Nederlanders verbruiken 488 MB mobiel internet per maand
12-08-2013 13:37:08 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4171 | Tags:

Nederlanders verbruiken gemiddeld 488 MB aan mobiel dataverkeer per maand. Dit blijkt uit recent onderzoek van SimOnlyRadar.nl, die de afgelopen maanden de data bijhield die zijn ingevoerd in de MB verbruikstool. De populaire berichtendienst Whatsapp wordt verreweg het meest gebruikt, waarvan er tussen de 41 en 172 berichten per dag worden gestuurd en ontvangen.

 

Met de MB verbruikstool kunnen Nederlanders aangeven per categorie zoals Whatsapp, e-mails, internet, YouTube etc. hoeveel zij verwachten hiervan gebruik te gaan maken per dag. Hier komt dan een minimaal en een maximaal geschatte MB verbruik per maand uit, waarvan het gemiddelde is neergekomen op 488 MB. Dit aantal is dus niet het daadwerkelijke verbruik, maar een gemiddelde wat Nederlanders verwachten nodig te hebben aan mobiel dataverkeer.

 

Deze gegevens zijn ingevoerd op basis van verwachtte verbruik wanneer de mobiele telefoon is verbonden met een 3G (of 4G) netwerk. WiFi verbruik is hierbij niet inbegrepen, aangezien hiermee niet geput wordt uit de databundel die is afgesloten bij de provider.

 

Webpagina’s worden gemiddeld 10 tot 20 per dag aangeroepen via de mobiele telefoon en e-mailen lijkt nog maar beperkt gebruikt te worden (ten opzichte van bijvoorbeeld Whatsapp) met een verbruik van 5 tot 10 e-mails per dag.

 

Streaming diensten als YouTube en Spotify worden weinig gebruikt volgens de MB verbruikstool, waarschijnlijk omdat deze diensten veel MB’s kosten en worden meer gebruikt wanneer er een verbinding is met een WiFi signaal.

 

Met de steeds verdere uitrol van het nieuwe 4G netwerk is de verwachting dat het gemiddelde verbruik per Nederlander de komende jaren alleen nog maar gaat groeien. Bundels bij een sim only abonnement of toestel abonnement zijn de afgelopen tijd ook gegroeid qua inhoud. Zo worden bundels kleiner dan 500 MB aan dataverkeer nog maar nauwelijks aangeboden en dat is maar goed ook gezien het gemiddelde verbruik van bijna een halve GB.

 

De MB verbruikstool is de afgelopen twee maanden door 3641 bezoekers ingevoerd waar het gemiddelde verbruik op is gebaseerd.

 

www.simonlyradar.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie