Webcamconsult.com brengt cloud dienst webcamconsult artsen-patiënten
18-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3298 | Tags:

Het Nederlandse webcamconsult.com introduceert vandaag een betrouwbare mogelijkheid voor iedere arts in Nederland om op eenvoudige wijze met patiënten face-to-face te kunnen spreken via de computer, via tablet of smartphone. Artsen kunnen hiermee hun patiënten dus volledig digitaal op spreekuur ontvangen. Het bedrijf denkt hiermee een wereldprimeur te hebben. Het systeem is per direct online beschikbaar voor alle artsen en patiënten in Nederland.

 

Webcamconsult is ontwikkeld door Dr. Dick van Gerwen en Dr. Milan Tjioe, ondernemende dermatologen van dermaTeam en het Lievensberg ziekenhuis. Al in september 2013 lieten zij met succes op het Emerce Ehealth congres in Amsterdam in een live demonstratie een werkend prototype zien. Dat is nu mede door investeerder en ervaren internetondernemer Bert van Gerwen verder doorontwikkeld en geschikt gemaakt voor algemeen dagelijks gebruik voor alle artsen (en ook paramedici) in Nederland. Daarbij kan zowel de arts als de patiënt gebruik maken van een computer met webcam, tablet of smartphone. Om de zorgmarkt optimaal te kunnen bedienen is gebruik gemaakt van een mix van bestaande en nieuwe technologie zoals WebRTC. Daarnaast staat veiligheid natuurlijk hoog in het vaandel en wordt de NEN 7510 normering zorgvuldig aangehouden.

 

Dr. van Gerwen: "we hadden nog flink wat technische hobbels te nemen, maar het is gelukt, de dokter kan nu eenvoudig en op een veilige wijze via zijn tablet of smartphone met patiënten online face-to-face communiceren.
Voor vervolgconsulten, waarbij alleen met de patiënt wordt gesproken, is een videoconsult een goed alternatief voor een live consult. De dokter kan bijvoorbeeld via de digitale verbinding onderzoeksuitslagen doorgeven, uitleg geven over een diagnose of behandelresultaten doornemen en de patiënt begeleiden. De voordelen zijn evident: de patiënt hoeft niet meer voor alle consulten vrij te nemen en geen reis/parkeerkosten meer te maken om de dokter te spreken."

 

Dr. Tjioe: tablets en smartphones nemen steeds meer de plaats in van computers. Het is daarom logisch dat we het systeem geschikt hebben gemaakt voor tablets en smartphones van Apple en Android. Voor gebruik op de computer hoeft geen software te worden geïnstalleerd, het werkt volledig webbased. Voor de tablets en smartphones zijn speciale apps ontwikkeld, om van het systeem gebruik te kunnen maken. Er is een eenvoudige app voor de patient en een pro-versie voor de dokter; beide zijn gratis te downloaden via de appstores.

 

 

Zelf een digitale spreekkamer aanmaken

Via de website webcamconsult.com kan nu iedere arts of paramedicus in Nederland op eenvoudige wijze binnen enkele minuten zijn eigen digitale spreekkamer aanmaken en meteen aan de slag gaan om digitale videoconsulten in zijn of haar praktijk mogelijk te maken

 


www.webcamconsult.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie