Nederlandse startup 24sessions gaat strijd aan met Google Helpouts
10-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3407 | Tags:

Gisteren lanceerde Google haar live adviesdienst Helpouts. Vandaag blijkt dat de Nederlandse startup 24sessions een vergelijkbaar platform heeft gelanceerd voor zakelijk advies. 24sessions is in tegenstelling tot Google Helpouts al beschikbaar in Nederland en de rest van de wereld.

 

Volgens CEO en medeoprichter Rutger Teunissen is de markt van zakelijke dienstverlening, zoals consultancy of juridisch advies nog zeer traditioneel en inflexibel. Volgens Teunissen heb je eigenlijk maar twee keuzes, “of je wint gratis advies in bij vrienden en bekenden of je maakt gebruik van het klassieke adviesmodel”. Maar de huidige generatie zit volgens 24sessions niet meer te wachten op lange rapporten of uitgebreide analyses. “Ze willen praktisch, snel en vooral hoogstaand advies passend bij hun specifieke situatie” aldus Teunissen.

 

Op 24sessions zoek je als manager of ondernemer naar de expertise die je nodig hebt. Daarna kun je direct de gewenste expert selecteren en boeken voor een video-chat sessie. Geen reistijd, onderhandelingen of verplichte kopjes koffie meer maar direct advies van de beste experts over de hele wereld.

 

Dat Google sinds gisteren een vergelijkbare dienst is begonnen baart 24sessions geen zorgen. “Ten eerste richt Google zich echt op consumentenproblemen zoals je fietsband plakken. Daarnaast is het alleen maar goed als Google ons helpt de markt open te breken. En op dit moment durf ik zelfs te stellen dat onze oplossing verder is dan Google Helpouts” aldus Rutger Teunissen.

 

www.24sessions.com  

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie