Nederlandse startup Withlocals brengt toerist en local bij elkaar
19-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3521 | Tags:

Withlocals is de Nederlandse startup die de lokale Aziatische bevolking direct verbindt aan toeristen wereldwijd. De online marktplaats Withlocals brengt de nieuwste reistrend uit eten bij lokale bevolking een stap verder. Via Withlocals kunnen Aziatische locals zonder tussenkomst van grote reisorganisaties online authentieke thuis-diners, activiteiten en tours aanbieden.

 

"Wat is er mooier dan in plaats van het bezoeken van de standaard toeristische plaatsen, het leven als een echte local te ervaren. Denk hierbij aan het dineren bij een lokale Nepalese familie met uitzicht op de Himalaya, het volgen van een workshop Tuk Tuk rijden in Bangkok of je hand laten lezen op Bali door dezelfde medicijnman als Julia Roberts in de film Eat Pray Love", zegt Willem Maas, medeoprichter van Withlocals. "Withlocals maakt dit alles mogelijk op een eenvoudige en transparante manier."

 

Het doel van Withlocals is om de lokale bevolking geld te laten verdienen met dat waar zij goed in zijn en op deze manier culturen en mensen met elkaar te verbinden. Om dit te bereiken heeft Withlocals, opgericht door Willem Maas, Marijn Maas en Mark Mansveld, een eerste investering van Euro 400.000 ontvangen van Greenhouse Group.

 

10.000 nieuwe restaurants
Azië is de tweede grootste en snelst groeiende toeristenregio van de wereld. Volgens emarketer.com zullen in 2016 online boekingen in Azië naar verwachting bijna 200 procent groeien. Withlocals speelt hierop in door 10.000 nieuwe plaatselijke thuisrestaurants in de regio te creëren. Zowel locals als reizigers kunnen zich nu al voorinschrijven op Withlocals.com. Vanaf oktober is de bèta website live en kunnen toeristen boekingen plaatsen.

 

Marijn Maas licht toe dat het Eat Withlocals concept is ontstaan op zijn huwelijksreis in Sri Lanka: "Nadat wij bij verschillende high-end restaurants hadden gegeten, kwamen we toevallig terecht bij een lokale Sri Lankeese familie thuis. Het was geweldig om de persoonlijke verhalen te horen, te ervaren hoe zij leven en niet te vergeten, te genieten van de meest geweldige maaltijd van onze huwelijksreis. Op dat moment dacht ik, 'zou het niet fantastisch zijn als alle reizigers dit zouden kunnen meemaken?' Wij staan volledig achter de principes van de 'Sharing Economy' en willen reizigers en de lokale bevolking in Azië de mogelijkheid geven om direct met elkaar in contact te komen."  

 

www.withlocals.com

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support  

 

                                                                                                Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/77680