Netflix bestelt exclusief laatste seizoen The Killing van Fox Television Studios
18-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4191 | Tags:

Netflix heeft het vierde en laatste seizoen van The Killing besteld, exclusief voor zijn veertig miljoen leden wereldwijd. De serie is afkomstig van Fox Television Studios (FTVS). Het laatste seizoen bestaat uit zes afleveringen en is alleen beschikbaar voor Netflix-leden, in alle landen waar de streamingservice actief is.

 

“De intrigerende verhaalstijl van The Killing is bijzonder populair op Netflix en wij willen daarom de personages Sarah Linden en Stephen Holder eren met een juist afscheid,” aldus Cindy Holland, vicepresident van original content bij Netflix. “We willen onze vaste en nieuwe fans een serie aanbieden die ideaal is voor on-demand kijken.”

 

David Madden, president van Fox Television Studios, zei verder: “Het zegt heel wat over de maker van The Killing, Veena Sud, en de uitstekende cast die geleid wordt door Mireille Enos en Joel Kinnaman, dat fans zo gehecht zijn geraakt aan de serie. We vinden het geweldig dat onze partners bij Netflix dit ook onderkend hebben en dat zij ons de kans gegeven hebben om deze serie te beëindigen op een manier die ons loyale publiek op prijs zal stellen.”

 

De eerste drie seizoenen van The Killing zijn al wereldwijd beschikbaar op Netflix via streaming.

 

The Killing is gebaseerd op de Deense serie Forbrydelsen en volgt de moordzaken van rechercheurs Sarah Linden (Mireille Enos) en Stephen Holder (Joel Kinnaman). De eerste twee seizoenen gingen over de zaak Rosie Larsen, een tienjarig meisje dat vermoord werd. Een jaar nadat dit onderzoek werd afgesloten, pakte het derde seizoen de draad weer op met de rechercheurs die op zoek gingen naar een meisje dat was weggelopen, wat leidde tot de ontdekking van een aantal afschuwelijke moorden die de zaak met een eerder onderzoek van Linden verbond.

 

Veena Sud is zowel maker als uitvoerend producent van The Killing. Mikkel Bondesen is uitvoerend producent voor Fabrik Entertainment. Kristen Campo is eveneens uitvoerend producent voor Fabrik Entertainment. Het vierde seizoen van The Killing werd geproduceerd door Fox Television Studios voor Netflix.

 

Over Netflix

Netflix is wereldwijd het toonaangevende netwerk voor internettelevisie met meer dan 40 miljoen leden in meer dan 40 landen die gezamenlijk meer dan een miljard uur aan tv-series en films per maand kijken, inclusief originele series. Voor een vaste lage prijs per maand kunnen Netflix-leden zoveel kijken als ze willen, altijd en overal, op vrijwel elk scherm met een internetverbinding. Leden kunnen films en series afspelen, pauzeren en verder kijken, alles zonder commercials of verplichtingen.

 

Over Fox Television Studios

Fox Television Studios produceert velerlei programma’s en shows voor omroepen en kabelnetwerken in de V.S. en internationale omroepen buiten de V.S. Zo heeft FTS series aangeboden als de hit The Americans met Keri Russell en Matthew Rhys, evenals White Collar met Matt Bomer in de hoofdrol,  Graceland met Daniel Sunjata en Aaron Tveit, Sirens van Denis Leary en Bob Fisher, en Maron, een verhalende versie van het leven van komediant en podcaster Marc Maron. De studio die onlangs het zevende en laatste seizoen van de Amerikaanse serie en hit Burn Notice afsloot, produceert ook toonaangevende pilots, inclusief The Comedians met legendarische acteur Billy Crystal (uitvoerend producent en hoofdrol), bijgestaan door Josh Gad en de pilot Line of Sight van Blake Masters met regie van Jonathan Demme en Complications van de maker van Burn Notice, Matt Nix. Andere programma’s zijn o.a. de serie Life Flight en de pilot Internal Affairs.

 

www.netflix.com

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie