Netflix komt met derde seizoen van original-serie Lilyhammer
13-01-2014 15:52:35 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3831 | Tags:

 Dit jaar komt Netflix met het derde seizoen van de Netflix Original-serie Lilyhammer. In deze komische dramaserie komt Steven Van Zandt (The Sopranos, E Street Band) als maffiaverklikker via het getuigenbeschermingsprogramma terecht in Lillehammer (Noorwegen). Het tweede seizoen met acht afleveringen ging in december 2013 van start in de VS, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Latijns-Amerika, Denemarken en Nederland.

 

"We zijn er trots op dat het derde seizoen van Lilyhammer te zien zal zijn," vertelt Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix. "Lilyhammer is een serie die Netflix-leden wereldwijd hebben ontdekt en waarnaar ze graag kijken. Met het derde seizoen zal het aantal fans alleen maar toenemen."

 

Lilyhammer volgt ex-gangster Frank The Fixer Tagliano (Van Zandt) terwijl hij wordt opgenomen in het Amerikaanse getuigenbeschermingsprogramma. Hij moet de harde straten van New York verruilen voor de ijzige fjorden van Noorwegen en een nieuw leven opbouwen tussen de inwoners van Lillehammer. Het tweede seizoen gaat verder met Frank, die onder de schuilnaam Johnny Henriksen een succesvolle nachtclub heeft opgebouwd en twee kinderen heeft. Alsof het nog niet lastig genoeg is om als vader ook nog een criminele organisatie te leiden, komt alles wat belangrijk is voor Frank in gevaar wanneer zijn voormalige maffiapartners ontdekken dat hij nog in leven is.

 

Lilyhammer is ontwikkeld door Rubicon TV (makers: Anne Bjørnstad en Eilif Skodvin). De serie werd geproduceerd door Rubicon TV AS. Netflix was co-producent voor NRK/Netflix in samenwerking met Red Arrow International. Lilyhammer wordt gedistribueerd door Red Arrow International.  Producenten zijn Trond Berg Nilsen en Agnete Thuland. Uitvoerend producenten zijn Lasse Hallberg en Steven Van Zandt. 

 

Over Netflix

Netflix is wereldwijd het toonaangevende netwerk voor internettelevisie met meer dan 40 miljoen leden in meer dan 40 landen die gezamenlijk meer dan een miljard uur aan tv-series en films per maand kijken, inclusief originele series. Voor een vaste lage prijs per maand kunnen Netflix-leden zoveel kijken als ze willen, altijd en overal, op vrijwel elk scherm met een internetverbinding. Leden kunnen films en series afspelen, pauzeren en verder kijken, alles zonder commercials of verplichtingen.

 

www.netflix.com/lilyhammer

www.netflix.com  

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie