Netflix krijgt exclusieve abonnementsrechten voor nieuwe Walt Disney studiofilms in Nederland
16-10-2013 12:09:44 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3257 | Tags:

Netflix en Walt Disney Company kondigen vandaag een meerjarige overeenkomst aan waaronder Netflix exclusieve abonneetelevisierechten krijgt voor het aanbieden van nieuwe live action en animatiefilms van Walt Disney Studios in Nederland. Deze overeenkomst gaat in vanaf begin 2014.

 

Vanaf volgend jaar kunnen Netflix-leden in Nederland films van Disney, Disney Pixar en Marvel direct kijken, zoveel als ze willen, op de door hun verkozen manier, via een ruime keuze aan apparaten met een internetverbinding. Dit repertoire zal o.a. bestaan uit Marvel’s The Avengers, Monsters University en The Lone Ranger.

 

Een breed aanbod van Disney en Disney Pixar is al beschikbaar in Nederland via streaming van Netflix. Voorbeelden hiervan zijn Ratatouille, Wall-E, Pirates of the Caribbean, Curse of the Black Pearl maar ook klassiekers zoals Mary Poppins en Lady en de Vagebond. Kijkers kunnen ook de complete seizoenen van het populaire ABC-programma Lost zien.

 

In de komende maanden zullen Netflix-leden ook kunnen genieten van de volgende films van Disney en Disney Pixar: The Muppets, John Carter, Up, De kleine zeemeermin en The Jungle Book.

 

“Disney creëert topkwaliteit en ‘s werelds meest fantasierijke films en tv-series,” aldus Ted Sarandos, de Chief Content Officer van Netflix. “We zijn zeer ingenomen met het feit dat we onze Nederlandse leden vanaf begin 2014 zo’n fantastische mix aan Disneycontent kunnen aanbieden als de exclusieve premium betaaltelevisie voor de nieuwe Disneyfilms.”

 

Catherine Powell, de SVP en GM, Disney Media Distribution, EMEA zei het volgende: “Ons doel is altijd om fans en gezinnen de mogelijkheid te bieden om onze films te consumeren wanneer en hoe ze willen. Werken met Netflix geeft ons de perfecte gelegenheid om hun leden in Nederland een prachtige verscheidenheid aan Disney-films te verschaffen via een kwalitatief hoogstaande en gemakkelijke kijkervaring.”

 

Netflix ging op 11 september 2013 van start in Nederland. Via www.netflix.nl kunnen consumenten Netflix een maand lang gratis uitproberen. Daarna wordt een maandelijks bedrag van € 7,99 in rekening gebracht voor onbeperkt kijken. Op www.netflix.nl/gift zijn ook cadeau-abonnementen beschikbaar.

 

Over Netflix

Netflix is wereldwijd het toonaangevende netwerk voor internettelevisie met meer dan 37 miljoen leden in 40 landen die gezamenlijk meer dan een miljard uur aan tv-series en films per maand kijken, inclusief originele series. Voor een vaste lage prijs per maand kunnen Netflix-leden zoveel kijken als ze willen, altijd en overal, op vrijwel elk scherm met een internetverbinding. Leden kunnen films en series afspelen, pauzeren en verder kijken, alles zonder commercials of verplichtingen.

 

www.netflix.nl 

www.netflix.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie